В момента се провежда среща на която здравните власти и

...
В момента се провежда среща на която здравните власти и
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: От 4 февруари пада още една К-19 забрана при това условие

В момента се организира среща на която здравните управляващи и представители на просветителното министерство решат по кое време и кои възпитаници да се върнат клас.

„ Целта на среща не бе да вземем извънредно решение, защото до 4 февруари има доста време и епидемиологичната конюнктура е динамична “, това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Успяхме да координираме ограниченията и да решим по какъв начин да действаме.

Има предпочитани класове. Това да учениците от 7,8 и 12, с които ще стартираме.

Има виждане по какъв начин това да стане посредством график на визитите, тъй че да не са всички в учебното заведение. Ще има периодично повтаряне “, разясни доцент Кунчев пред Нова телевизия.

Учениците ще се образоват присъствено, в случай че заболеваемостта не е над 120 на 100 000 души. Окончателно решение ще бъде взето през идващите седмици.

„ На 28 януари ще дадем точна информация за това по какъв начин ще започват нещата. Става въпрос за наличие в учебното заведение на приблизително на 38-40% от учениците от предпочитаните класове. „ Говорим за започване на присъственото образование единствено на тези 3 класа и то не всички възпитаници, а на смени “, обясни специалистът.

„ Условието това да се случи е да задържим ниската заболеваемост от ковид.

Разбира се, в случай че има внезапна промяна и повишение на заболеваемостта ще се върнем в напълно отдалечена форма на образование “, разясни доцент Кунчев.

Той посочи, че възможното връщане на учениците в клас ще се случи на 4 февруари.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР