В момента се прави оценката на щетите и тогава ще

...
В момента се прави оценката на щетите и тогава ще
Коментари Харесай

Държавата първо ще изчисли щетите в Царево, после ще умува дали да иска помощ от ЕС

В момента се прави оценката на вредите и тогава ще преценим дали има потребност от външна помощ. Можем да разчитаме на Европейския съюз, само че първо би трябвало да забележим дали можем да се оправим сами. Това съобщи пред публицисти министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, който през днешния ден беше на посещаване в токоизправителна станция „ Юнак " в София, придружаван от европейския комисар по въпросите на околната среда, океаните и рибарството Виргиниюс Синкявичюс. Станцията е актуализирана с европейски средства по план по Оперативна стратегия „ Околна среда “ (2014-2020).

Относно периодите за оценка на вредите след наводненията министър Попов заяви, че към този момент са направени първите заснемания на засегнатия район. Според него до седмица-две ще има изводи.

„ И оттам-нататък ще можем да мислим за възобновяване на вредите “, уточни Попов, представен от Българска телеграфна агенция.

Първата стъпка е държавното управление да изиска тази помощ. Мисля за напълно вярно, че първо ще се направи оценка на вредите. Правителството има тримесечен период да изиска тази помощ, сподели еврокомисар Синкявичюс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР