„В момента се оформя една ляво-либерална коалиция. Ние няма как

...
„В момента се оформя една ляво-либерална коалиция. Ние няма как
Коментари Харесай

Митов: България започва да прилича на полудиктатура, Радев се превръща в Мадуро

„ В момента се оформя една ляво-либерална коалиция. Ние няма по какъв начин да участваме в нея. Бившата комунистическа партия Българска социалистическа партия за нас е алена линия. „ Демократична България “ влязоха в споразумение с нея и дружно вземат участие във възобновяване на мрежите на Държавна сигурност “. Това разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

„ Ние ще бъдем ярка, способена и експертна съпротива. Ще следим процесите в ръководството и ще предлагаме своите други възможности. Ще поправяме ръководещите във всяка една тяхна стъпка. Говоря от името на ГЕРБ-СДС и българската десница – единствената десница в Народното събрание “, разяснява той.

Румен Радев явно желае роля в този кабинет, безапелационен е Митов. Това била повода да бъдат оставени някои от служебните му министри.

„ Всеизвестно е, че президентството взе участие в съставянето на държавното управление и оказва напън върху политическите партии. Президентът Радев към този момент на няколко пъти прекрачи границите на Конституцията. Той се разгласи за водач на митингите и иззе функционалностите на служебния кабинет. България стартира да наподобява от ден на ден на една полудиктатура, а Румен Радев се трансформира в Мадуро. Най-важната фигура в едно ръководство е министър-председателят. Не съм уверен, че Кирил Петков има задоволителен престиж да наложи посоката на министрите от другите партии, изключително в подобен вид коалиция. Не е ясно по кое време министър-председателят ще схваща какво се случва в страната и дали ще има престижа да поправя дейностите на другите партии в обединението “, притеснява се Митов,

Според него би трябвало да се направи оценка по делата, а не по усмивките.

„ Започвайки от нарушаването на Конституцията, новите ръководещи очевидно са подготвени да минават през законите и през разпоредбите като че ли такива няма. От „ Продължаваме промяната “ обявиха, че в бюджета за идната година ще има 8 милиарда лв. повече, откакто те спрат някакви течове. Ще чакаме да забележим тези 8 милиарда. Данните за злоупотреби, които бяха изнесени, съществуват единствено в главата на Бойко Рашков, един леко подпийнал полицай. При никакви положения няма да се примирим с този човек от едно мракобесно минало, който си служи с похватите на остарялата Държавна сигурност и извърша сума ти нарушавания, действайки против демокрацията. Най-големият проблем в българската политика е нейната деидеологизация. Трябва да си върнем идейното говорене. В момента в Европа има лява вълна, една позеленяла алена вълна. Десницата би трябвало да се опълчи на това “, съобщи Митов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР