В момента се обсъждало как точно да се нарича бъдещото

...
В момента се обсъждало как точно да се нарича бъдещото
Коментари Харесай

ПП-ДБ дават още 2-3 министерства на ГЕРБ за цвят, за да има коалиция

В момента се обсъждало по какъв начин тъкмо да се назовава бъдещото съглашение

Преговорните екипи в така наречен Сглобка възобновиха нощните си срещи. Тази вечер групите на ПП-ДБ не престават диалозите за бъдещо съдействие, откакто получиха няколко дни " бонус " - от президента Румен Радев, в символ на " примирение и поклонение пред паметта на патриарх Неофит ”.

В момента се обсъждало по какъв начин тъкмо да се назовава бъдещото съглашение. ПП-ДБ настойчиво избягвали формулировката съдружно, не желали и да е за взаимно ръководство, твърди вестник.

Нерешен към момента бил и въпросът дали в регулаторите могат да влизат политически лица. От ПП-ДБ упорствали да няма такива. Вече имали и описи с “експерти ”, които били подготвени да оферират за шефове и членове в регулаторите. Повечето от хората във въпросните описи било от НПО-та, свързани с ПП-ДБ.

Депутати довечера са обяснили пред Труд, че Асен Василев за последно оповестил, че Политическа партия ще даде още 2-3 министри на ГЕРБ “за цвят ”, откакто досега ГЕРБ си извоювали петима министри - външен, на образованието, на културата, на вътрешните работи, на е-управлението. С още трима в добавка на процедура щели да получат съвсем 50 на 100 от постовете в кабинета, изчислил Василев.

Както към този момент стана ясно ГЕРБ са отстъпили от първичните си проекти и към този момент съглашението ще е за идващите 9 месеца, а не за 3 години. До огромен степен имало изясненост по какъв начин ще се разпределят регулаторите. Въпросът за регионалните шефове оставал провесен - ПП-ДБ упорствали да имат губернатори, в областите, в които ГЕРБ ръководи като Бургас, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и били подготвени да правят отстъпка Варна, Благоевград и Пазарджик, само че от ГЕРБ не били съгласни, тъй като по този начин щял да се получи внезапен дисбаланс, защото партията има четери пъти повече мажоритарно определени кметове, на които в този момент трябвало да им се наложи да работят с назначен от страната регионален шеф, в чести случаи техен политически конкурент от миналите избори.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР