В момента се обсъжда австрийска или шведска версия на неутралитет

...
В момента се обсъжда австрийска или шведска версия на неутралитет
Коментари Харесай

Кремъл: Компромисен вариант за Украйна - шведски неутралитет

В момента се разисква австрийска или шведска версия на неутралитет в Украйна и това може да се преглежда като компромис сред Москва и Киев. Това заяви пред публицисти в сряда прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Той посочи, че това значи, че Украйна може да резервира армията си, само че да не приема непознати бази на своя територия, съобщи " Файненшъл таймс ".

По-рано помощникът на съветския президент Владимир Медински сподели, че Киев предлага основаването на австрийска или шведска версия на демилитаризирана страна в Украйна.

В тази връзка публицисти попитаха дали Кремъл е удовлетворен от този вид на демилитаризация.

" Този ​​вариант в действителност се разисква сега и може да се преглежда като избран компромис ", отговори Песков.

Песков не даде повече елементи към договарянията.

" Предпочитам да не встъпвам в детайлности. Още един път желая да подчертая, че в подтекста на настоящите договаряния е невероятно по-нататъшно уточняване по тази тематика ", изясни той. - Ситуацията към Украйна може да се усъвършенства посредством реализиране на съглашения на договарянията сред съветската и украинската делегации. "
Лавров: Има вяра за реализиране на компромис
Сергей Лавров, съветският външен министър, разгласи, че има " вяра за реализиране на компромис " с Украйна, с помощта на договарянията на украинската и съветската делегации. Той сподели, че се работи по " безусловно съответни формулировки, които са покрай координиране " по отношение на неутралитета за Украйна и гаранциите за сигурност за Русия.

" Деловите настроения, които започнаха да се появяват, дава вяра, че можем съответно да се договорим по тази тематика ", посочи Лавров. " Въпреки че е ясно, че казусът е доста по-широк, оповестяването на неутралитет и декларирането на гаранции ще бъде забележителна стъпка напред ".

Очаквайте детайлности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР