В момента се обсъжда антикризисна програма. Това каза министърът на

...
В момента се обсъжда антикризисна програма. Това каза министърът на
Коментари Харесай

Василев: Обсъждаме антикризисна програма за хората и бизнеса

В момента се разисква антикризисна стратегия. Това сподели министърът на финансите Асен Василев по време на блицконтрол в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

„ На Коалиционния съвет, извършен през вчерашния ден, бяха остойностени всички препоръчани ограничения. Финално решение няма, когато има, то ще бъде оповестено. Надявам се при започване на идната седмица да има подготвен вариант”, уточни Василев.

По думите му сигурно ще има съответни ограничения, свързани с цените на енергоизточниците. „ Ще има целеви помощи за най-пострадалите от рецесията и ограничения, които да облекчат работата на бизнеса, с цел да останат повече средства при фирмите”, изясни вицепремиерът.

„ Войната, която стартира през февруари, промени бизнес средата в целия свят. Има повишаване на лихвените проценти в Съединени американски щати, чака се това да стане в Европа. Трайно се трансформира цената на енергоизточниците, има неустановеност на пазарите на метали и на зърно, както и в логистичните пътища за доставки. Вече се подвигнаха застраховките за влизане на корабите в Черно море”, акцентира Василев.

Връщане на цените на енергоизточниците към равнищата от 2018 - 2019 година няма да има, беше безапелационен финансовият министър. Подобно е ситуацията и с цената на торовете. Нужна е акомодация на бизнеса към новата обстановка и ние даваме време на бизнеса да се приспособява, уточни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР