В момента се намираме в т нар. замразен конфликт“ между

...
В момента се намираме в т нар. замразен конфликт“ между
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Ако Путин спечели войната в Украйна, за европейците ще е опасно

В момента се намираме в т нар. „ замразен спор “ сред Русия и Украйна. За страдание има голям капацитет за продължение на спора там. Съществува и директна опасност за нас европейците, в случай че Путин завоюва войната. Докато при спора в Ивицата Газа е по-различно. Така интернационалният анализатор и арабист проф. Владимир Чуков разяснява в ефира на Euronews Bulgaria двете войни, които се водят сега с друг интензитет. 

„ Така или другояче би трябвало да се даде отпор на Путин и на това, което той прави “, добави Чуков.
Относно войната в Газа сред Израел и Хамас, той разяснява, че „ по-добре да има диспути, полемики, в случай че щете подмолни покупко-продажби, в сравнение с да гърмят оръдията, танковете да напредват. Вчера имаше едно доста показно предаване на израелски заложници – появиха се бойци на Хамас и на Ислямски джихад, което обаче сподели, че нищо не е реализирано “.

„ Чуват се гласове и в самия Израел, че е доста мъчно реализирането на това, което желае Бенямин Нетаняху. Натискът на американците е невиждан. Предложили са му за 7 години да се откаже от политиката, като му е дадено да му опростят нещата за корупцията “, изясни Чуков.
Според него Бенямин Нетаняху „ има интерес да продължи войната, само че американците му дават към този момент „ червен картон “.

Цялото изявление във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР