В момента се намираме в пика на заразата на COVID-19.

...
В момента се намираме в пика на заразата на COVID-19.
Коментари Харесай

В момента се намираме в пика на заразата, според учен от БАН

В момента се намираме в пика на болестта на COVID-19 . Пикът е период във времето, в този момент би трябвало да излезем от него. Максимално имаме 40-50 нови инфектирани дневно, Това сподели ученият и математик от Българска академия на науките проф. Николай Витанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Витанов изясни, че сега битката е такава, че вирусът се пробва да се популяризира, от другата страна са хората, които пробват да го лимитират . Ако има връзки сред хората или се появи дълъг пас, не излизаме от пика с понижаване на броя на случаите, а може да се получи увеличение, добави той.

Професорът даде образец с Италия където има 20 000 умряли, като добави, че ние сме жестоко казано 10 пъти по-малко и би трябвало да имаме 2000 умряли . Витанов разяснява, че ние още нямаме и 1000 инфектирани. Това е в резултат на раздраните обществени връзки, акцентира ученият.
 966 са случаите на Covid-19 в България
966 са случаите на Covid-19 в България

Двама души са умряли в последното денонощие

По думите му в идващите дни казусът ще бъде в градовете на страната, където ще има натоварване на здравната система . Решителният въпрос е дали тя ще издържи системата, счита той.

Има вируси, против които няма имунитет разяснява той. Все още не може да се каже има ли го имунитета против този вирус, няма ли го, добави той. Най-доброто решение е да се съблюдава обществена отдалеченост, означи още проф. Витанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР