В момента се намираме в може би най-големият балон, който

...
В момента се намираме в може би най-големият балон, който
Коментари Харесай

Инвеститор предупреждава за голям балон на пазара в САЩ

В момента се намираме в може би най-големият балон, който съм виждал в кариерата си. Това съобщи пред Си Ен Би Си вложителят Ричард Бърнстийн, който е основен изпълнителен шеф на Richard Bernstein Advisors.

Според него размерът на сегашния балон на пазара е по-голям от този по време на дотком рецесията и балона на недвижимите парцели, които бе в основата на международната финансова рецесия.

Той счита че обстановката се е влошила спрямо месец юни, когато съобщи пред медията, че биткойнът е балон. Оттогава насам криптовалутата се възвърне отчасти, само че продължава да е надалеч от пиковите си равнища.

„ Когато се озоват в балон, хората стават доста късогледни. Те се концентрират единствено върху дребна част от вложенията. Хората постоянно ми споделят: Ти си интелигентен, кажи по кое време ще се спука балона. Отговорът ми постоянно е „ никой не знае “, споделя Бърнстийн.

Той поучава вложителите да диверсифицират активите си като се насочат към групи, които имат ценова мощ в инфлационна среда.

„ Това ще ви води към стоките, материалите, силата и други сходни неща. Намирам за забавно, че силата през последните шест или дванадесет месеца е в бичи пазар и всички споделят, че това е неустойчиво. Същевременно с това биткойнът е в мечи пазар и всички чакат да се възвърне “, разяснява вложителят.

Въпреки предизвестието си за битие на балон, Бърнстийн  не предвижда повсеместен срив на пазара.

„ Балансираме сред тези дълготрайни активи, които са доста надценени и са се трансформирали в балон, и всички останали активи. Стига ликвидността да не изсъхне доста бързо, което наподобява малко евентуално, шансът да има огромен мечи пазар е доста по-нисък, в сравнение с множеството хора считат “, споделя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР