В момента се намираме в едно относително стабилизиране на финансовите

...
В момента се намираме в едно относително стабилизиране на финансовите
Коментари Харесай

Борислав Георгиев: Всички левскари трябва да са горди, че ПФК Левски е един от най-големите данъкоплатци в България

В момента се намираме в едно релативно стабилизиране на финансовите потоци като доходи и като радходи, да се надяваме, че този тренд ще продължи и отсега нататък. Това съобщи Борислав Георгиев - член на УС на ПФК Левски в предаването " Арена спорт ".

" Очакваните доходи към момента не са пристигнали, те ще бъдат съответно избрани откакто забележим какви санкции ще би трябвало да заплатиме, които ни постановат от УЕФА, до колкото знам в първите два мача с Шкупи имаме общо към 78 хиляди евро, от които една част от втория мач апелираме ", изясни Георгиев във връзка предстоящите доходи за Левски от достигането до плейофния кръг на Лигата на конференциите.

" Колкото по-бързо изплатим главницата, толкоз по-добре, тъй като имаше миг, в който лихвите по главницата бяха 2 500 дневно. Мерките, които управлението взаимно взехме решение е, първо връщане на доверието на ПФК Левски, като кредитоспособен бизнес сътрудник, т.е. да може да си поема заплащанията и настоящите отговорностите, и в това време да си заплаща главницата. В момента не мога да кажа какви са нейните размери ", изясни Борислав Георгиев.

" Вследствие на дарителската акция, към края на юни бяха импортирани към 900 хиляди лв. по главницата, като за първи път от 3 години Левски изплаща настоящите си отговорности към Национална агенция за приходите ", обясни Георгиев.

От 1 март ПФК Левски не натрупа нови отговорности, а единствено погасява. До 1 септември са платени настоящи отговорности над 3 милиона и половина, което ни прави горди, и всички левскари би трябвало да са горди, че ПФК Левски е един от най-големите данъкоплатци в България ", съобщи още той.

Той разгласи, че са изплатени още над 1 750 000 лв. към главницата. " Допълните от това за изплатени над 1 млн лв. към доставици на артикули и услуги, което възстановява престижа на Левски ", разгласи Георгиев.

Вижте целия диалог във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР