В момента се намираме в един квартал, в който има

...
В момента се намираме в един квартал, в който има
Коментари Харесай

Петков от Украйна: На такова място човек губи политическото говорене, усеща човешката трагедия

" В момента се намираме в един квартал, в който има заровени 97 индивида зад една черква. Сред тях има и дами, и деца. Едно е да приказваме за това по новините и в Народното събрание, друго е, когато сме стъпили на място, на което са се случвали тези ужасяващи актове на експанзия. На такова място човек изгубва политическото говорене, усеща човешката покруса. Така разказа гледката от Бородянка министър председателят Кирил Петков.

" Виждаме цялостен смут. Каква военна интервенция, когато се унищожават домовете на мирни жители? Като част от демократичния свят не може да бъдем безучастни. Не можем да кажем " тук някакви хора умират, само че това нас не ни интересува ", съобщи той пред публицисти. 

" Като част от демократичния свят би трябвало да имаме ясна позиция. От " Продължаваме промяната " декларирахме ясно, че ще гласуваме " за " военна поддръжка на Украйна и ще продължим филантропичната си поддръжка ", акцентира Петков.

Той изрази вяра идната седмица българският парламент да вземе решение да изпрати военна помощ на Украйна.

" Това тук даже не е въпрос на коалиция, това е въпрос на човешки полезности и е време България да се сплоти към човешките полезности ", безапелационен е Петков.



" От няколко месеца слушам риториката " не давайте военна помощ на Украйна, с цел да има мир. Ако тази панорама е цената на мира и в случай че съветската страна продължава да стреля, желаеме ли го този мир? ", зададе въпрос министър председателят.

По думите му всяка една страна има право нейните жители да живеят, без да ги обстрелва никой.

На въпрос какво ще каже на Зеленски, Петков съобщи: " Ще му кажа, че България няма да бъде безучастна в тази покруса ".



Премиерът разяснява и обстановката със прекъсването на съветския газ за България. " Доволен съм, че вчерашната стъпка за не ни изненада. Ние бяхме подготвени със тактиката още от февруари месец и имахме аклтернативни източници. Ние няма да плащаме в рубли и няма да плащаме на страни, които не са по контракт ", уточни той.

Българска делегация, ръководена от пминистър-председателят Кирил Петков, замина на посещаване в Украйна. В Киев българският министър-председател ще проведе среща с президента на Украйна Володимир Зеленски, след което двамата ще дадат взаимна конференция. В рамките на визитата си министър председателят Петков ще беседва и с украинския си сътрудник Денис Шмигал.



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР