В момента се извършва проверка за произхода на средства на

...
В момента се извършва проверка за произхода на средства на
Коментари Харесай

Цацаров: В момента се проверява произходът на средствата на купувача на ЧЕЗ


В момента се прави инспекция за произхода на средства на купувача на ЧЕЗ от ДАНС и Национална агенция за приходите по предписание на премиера.

Така разяснява основният прокурор Сотир Цацаров сигнала на Българска социалистическа партия за договорката за покупка на ЧЕЗ до прокуратурата от през вчерашния ден,, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Сигналът в постъпил през вчерашния ден и се състои от две елементи. Първата съставлява едно изречение, в което се упорства прокуратурата да ревизира произхода на средства на купувача на ЧЕЗ. Във втората част се упорства прокуратурата да ревизира всички покупко-продажби, които са довели до приватизацията на ЧЕЗ. По второто искане за стадиите на приватизация ще се извърши инспекция. Но, дано да се стартира работа. Сигналът е постъпил през вчерашния ден “, уточни Сотир Цацаров.

По отношение на първата част- инспекция за произхода на средства на купувача на ЧЕЗ, се прави сега. Тя се прави по предписание на премиера от ДАНС и Национална агенция за приходите, посочи основният прокурор и добави, че в случай че те открият каквито и да е било нарушавания, в това число и данни за закононарушения, прокуратурата ще бъде сигнализирана.

„ Но, да бъде осъществявана инспекция от наша страна и във връзка с договорката, мисля, че преди време беше воден подобен спор по отношение на опцията на прокуратурата да ревизира търговски покупко-продажби, включиелно и покупко-продажби от този темперамент. Тоест, в случай че в този момент това искане бъде изпълнено, това значи прокуратурата да разпореди на същите тези органи - Национална агенция за приходите и ДАНС същата инспекция, която към този момент им е разпоредена. Ако тези органи открият престъпления са длъжни да алармират прокуратурата “, съобщи основният прокурор.

„ Ще ми се да имам вяра, че в качеството си на сътрудник и някогашен следовател, Корнелия Нинова не би подписала такова искане. Отнасям го по-скоро към всички детайли на политическата полемика, които се употребяват тези дни, включително и в днешния ден. Трябва да вършим разграничаване с това, което е работа на прокуратурата по закон или решение на задания, които са детайл от политическия набор и разхвърлянето им по държавни органи за реализиране на напълно други цели “, уточни още Сотир Цацаров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР