В момента се извършва най-мръсният и долен ПР на гърба

...
В момента се извършва най-мръсният и долен ПР на гърба
Коментари Харесай

Не извършват важни пътни ремонти, за да узаконят печалбите на строителните фирми, според ИПБ

В момента се прави най-мръсният и низък ПР на гърба на живота на българските водачи. Всички контракти за ремонт на пътищата през 2021 година са оскъдни, а осъществената работа по тях би трябвало да бъде заплатена на строителните компании без облага. Именно поради това Министерство на регионалното развитие отхвърля да извърши животоспасяващи поправки по българските пътища, с цел да изнуди българския парламент да узакони облагите на строителните компании, се споделя в мнение на Института за пътна сигурност (ИПБ).

От неправителствената организация декларират, че водачите на тежкотоварни коли у нас са заложници на политическо опълчване, а проблемите с прекосяването през прохода " Витиня " сега се употребяват за решение на политически цели. " Свидетели сме по какъв начин един министър оглавява митинга против личното му министерство и недоволството от ръководството на страната, в което той взе участие ", е маркирано в мнението. Според Института за пътна сигурност е безусловно погрешно, че не може да бъде предоставен ремонт на прохода " Витиня ", до момента в който не бъдат разплатени остарели отговорности на няколко строителни компании. " Свидетели сме по какъв начин политиците употребяват нещастието и отчаянието на българските водачи, с цел да узаконят нарушавания, осъществени от предходни държавни управления ", разясняват от ИПБ.

Институтът за пътна сигурност упорства политиците да не употребяват водачи за нечестни и корупционни схеми, а неотложно да възложат осъществяването на дейностите по ремонта на прохода " Витиня ", както към този момент са предоставени сходни поправки на автомагистралите " Струма ", " Хемус " и " Тракия ".

" Със своите дейности политиците заплашват сигурността на транспортната система, а рисковете от настъпването на тежки ПТП се трансформират в закани за настъпване на голям брой катастрофи с огромен брой починали ", акцентират от ИПБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР