В момента се изслушва Министъра на вътрешни работи Бойко Рашков

...
В момента се изслушва Министъра на вътрешни работи Бойко Рашков
Коментари Харесай

Напрежение в парламента, едва не се стигнаха до бой

В момента се изслушва Министъра на вътрешни работи Бойко Рашков

Арестът на някогашния министър председател Бойко Борисов внезапно подвигна градуса на напрежението в Народно събрание. ПГ на ГЕРБ се вбеси от опита на депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски да прочете декларация в поддръжка на дейностите на Министерство на вътрешните работи и окупира парламентарната естрада.

" Хората, които 12 години правиха нападение върху българската народна власт, през днешния ден ни дават уроци за народна власт. Хора, които 12 години упражняваха насилието като форма на ръководство, през днешния ден споделят, че е нарушен консенсусът за ненасилие ", стартира декларацията си Георги Свиленски. Той обаче нямаше опция да продължи, тъй като бе пресечен от крясъци " оставка " и тракане по банките, идващи от депутатите на ГЕРБ.

" Вие нямаше ли в 9.00 ч. да сте пред Министерски съвет да ги викате тези неща? ", попита саркастично ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. Депутатите от ГЕРБ обаче не се укротиха.

Десислава Атанасова отиде на парламентарната естрада, следвана от сътрудниците си. Някои от тях налетяха на пердах. За да не се стигне до физическа разпра, Никола Минчев даде десетминутна отмора.

Преди това националният представител от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Даниел Митов съобщи, без да бъде преустановяван, че ще работят за предизвикателство на предварителни парламентарни избори. " Снощи беше потвърдено, че освен безспорната власт основава изискване едно държавно управление да загуби всевъзможни граници на нормалността и правовия ред, а страхът от загубата на власт се оказа още по-силен мотиватор ", сподели Митов и уточни, че снощната акция на Министерство на вътрешните работи е офанзива против българската народна власт.

" Огромно безпокойствие буди фактът, че държавното управление с лицето на Министерство на вътрешните работи си разреши да злоупотребява с името и функционалностите на Европейската прокуратура ", сподели Митов. Според него тази неистина ще бъде разобличена и прикани към митинг всички български жители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР