В момента САЩ не виждат пряка заплаха от Русия за

...
В момента САЩ не виждат пряка заплаха от Русия за
Коментари Харесай

САЩ нямат данни за нова заплаха от Русия за Украйна, Макрон изключи връщане назад за сферите на влияние

В момента Съединени американски щати не виждат директна опасност от Русия за източния фланг на НАТО от Русия. Това съобщи пред кореспонденти Джон Кърби, представител на Министерството на защитата на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.

" Няма съответни или спомагателни закани, идващи непосредствено от Русия към източния фланг на НАТО ", сподели той.
Посолството на Съединени американски щати в Киев обмисля преместването си
Посолството на Съединени американски щати в Киев обмисля пренасяне на дипломатическата задача в западните райони на страната заради опасения от ескалацията...
Прочети повече
В същото време Кърби акцентира, че Съединени американски щати не престават да виждат огромна централизация на съветски войски на границата на Русия и Украйна, както и в Беларус. Според предоставената от него информация групировката на съветските войски на границата с Украйна включва " доста повече от 100 000 (души) и продължава да нараства ". " Но нищо не съставлява директна опасност за източния фланг на НАТО ", добави представителят, представен от локални и непознати медии.

След срещата на Макрон и Путин

В идващите дни ще се състоят съдържателни полемики по новия ред на непоклатимост и сигурност в Европа. Това разгласи френският президент Еманюел Макрон в Кремъл след договарянията му с Владимир Путин, траяли малко над пет часа, съобщи БГНЕС.

Макрон съобщи, че са нужни нови механизми за обезпечаване на непоклатимост в Европа, само че те не би трябвало да се развиват посредством преразглеждане на съществуващите съглашения. " Необходимо е да се изградят нови механизми, които да обезпечат непоклатимост в района, само че тези нови разпореждания не могат да бъдат построени посредством преразглеждане на договорите от последните 30 години и преразглеждане на главните правила или ограничение на главните европейски права ", означи той.
Брюксел подготвен за нови газови направления
Европейският съюз е подготвен да прегледа нови направления за доставки на природен газ за Украйна, както и опцията за увеличение на размер...
Прочети повече
Русия и Европейски Съюз би трябвало да се спогодят за съответни ограничения за стабилизиране на обстановката и деескалация, добави още Макон. Според него е належащо да се работи бързо, с цел да се избегне всякаква ескалация - напрежението сега се покачва, което усилва риска от дестабилизация. " Това не е в полза на никого – нито Русия, нито европейците желаят безпорядък и неустойчивост в миг, когато континентът към този момент е потърпевш от епидемията. Ето за какво би трябвало да се споразумеем за съответни ограничения, с цел да стабилизираме обстановката и да продължим към унищожаване на ескалацията ", сподели Макрон на взаимната конференция след договарянията.

Според него е належащо първо Русия и Европейски Съюз да разрешат спора в Украйна. " Този спор е в центъра на напрежението, което изпитваме през днешния ден и, несъмнено, е належащо Русия и Европейски Съюз да разрешат спора, с цел да продължим напред в нашите връзки ", добави Макрон. Той напомни и смисъла на нормандския формат. " Продължаваме напъните си в границите на нормандския формат, с цел да осъществим напълно споразуменията от Минск за разрешаване на спора в Донбас ", сподели френският президент.

Още: Байдън разгласи прекъсване на " Северен поток 2 " при инвазия на Русия в Украйна, Шолц не поддържа непосредствено

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР