В момента само българският съд може да забрани на дадено

...
В момента само българският съд може да забрани на дадено
Коментари Харесай

Красен Кралев: Трябва да прочистим стадионите, вече ще се търси индивидуална отговорност

В момента единствено българският съд може да забрани на обещано лице да посещава футболни срещи. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев на днешната среща сред представители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на спорта и Българския футболен съюз.

" Това е мудна процедура, случаите са единични, в Румъния знаем, че са над 700. Трябва да се произнасят и Министерство на вътрешните работи, и БФС, и футболните клубове.

 Снимка 351910
Източник:

Един по един тези хора би трябвало да спрат да вървят по стадионите, да прочистим стадионите. Иначе минават година-две по съдилищата и процедурата се бави.

Българският футбол стана пленник на една шепа хулигани, които тероризират всички - почитатели, играчи, треньори, ръководители. Повече крачка обратно не може да има. Досегашната форма за справяне не е ефикасна. Всичко бе съсредоточено върху наказания на клубовете. Вече ще се търси самостоятелна и персонална отговорност ", добави спортният министър.

Депутатът Славчо Атанасов разгласи, че са написани 22 страници с промени, които да залегнат в новия закон за футболното безчинство, защото остарелият не е настоящ.

 Членът на ДК Георги Камишев: Във всички случаи с предмети употребяваме един параграф
Членът на ДК Георги Камишев: Във всички случаи с предмети употребяваме един параграф

" Всички носим отговорност "

" В новия закон ще има доста неща, които сме заимствали от Италия, Испания и Англия. Знаете в тези страни какво е на игрища, в Англия да вземем за пример хората са като на спектакъл. Старият закон е стар, даже морално. Имам 22 страници с промени ", сподели някогашният кмет на Пловдив.

 Строги ограничения против футболното безчинство, вкарва се нов закон
Строги ограничения против футболното безчинство, вкарва се нов закон

Предстои смяна на наредбите на БФС
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР