В момента само 20% от капацитета на Специализираната болница за

...
В момента само 20% от капацитета на Специализираната болница за
Коментари Харесай

Пандемия, а специализирана болница за рехабилитация в Котел почти не работи

В момента единствено 20% от потенциала на Специализираната болница за рехабилитация в Котел е напълнен. Това сподели шефът ѝ Цветан Влахов, съгласно който повода за това е COVID-19 - тъй като болничното заведение работи единствено при планов банкет.
По думите му, към момента не може да се приказва за банкрут, само че за развиване на лечебното заведение – да вземем за пример по-добра инсталация, не може да се приказва. А главната причина е, че няма клинична пътека за долекуване от COVID-19, стана ясно от казаното от Влахов пред Българска национална телевизия. Според него, такава пътека няма да натовари НЗОК, а пациентите, прекарали коронавирусна зараза, се нуждаят от рехабилитация.
 Спад в броя на новите случаи на COVID-19 у нас, понижават и настанените в лечебни заведения Спад в броя на новите случаи на COVID-19 у нас, понижават и настанените в лечебни заведения
Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза спад и като безусловно число, и като %. 2517 са новооткритите случаи за...
Д-р Влахов се оплака и, че част от личния състав към този момент се е пренасочил към други специалности, в това число учителската.
Специално пред Националната телевизия беше още веднъж повторено, че COVID-19 е болест на кръвоносните съдове и по тази причина е значимо да има наблюдаване след прекарана зараза – тъй като вирусът нанася провали по стената на кръвоносните съдове, прави я по-уязвима и надлежно се усилва рискът от инфаркт, инсулт, тромбози (артериални и венозни), като тромботичните феномени след COVID-19 са десетки пъти по-вероятни, само че медийно това не е толкоз известно, колкото ултра дребният риск от тромбоза (3 на 1 000 000) при имунизацията на AstraZeneca.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР