В момента Русия трябва да насочи енергията си не към

...
В момента Русия трябва да насочи енергията си не към
Коментари Харесай

Руски експерт: С оглед на санкциите на САЩ трябва да разширяваме си връзките с Европа

В момента Русия би трябвало да насочи силата си не към създаване на насрещни ограничения против глобите на Съединени американски щати, а към разширение на икономическите връзки с европейските страни - стокообменът със Съединени американски щати е нищо спрямо съветския стокообмен с Европа. А европейският бизнес постоянно е бил подготвен да работи в Русия поради големите благоприятни условия. Това декларира в изявление за "Росийская газета " икономистът Наталия Иванова, учен от Руската академия на науките.

"САЩ отложиха към този момент оповестения нов пакет от наказания против съветски компании, което е изцяло в стила на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила - след една-две решителни стъпки и шумни изказвания той последователно смекчава позицията си, отбелязва московският официоз. Русия обаче не знае дали и по кое време ще има нови наказания, нито е сигурна какъв брой нервно ще се държат задграничните й сътрудници и вложители. Сега някои от тях си потеглят, късат контракти и даже нормалните бизнес контакти, тъй като мнозина или са разтревожени от глобите, или се подчиняват на рестриктивните мерки ", показва Наталия Иванова.

Икономистът признава, че съветският бизнес, млад и още некомпетентен, може да допускал неточности на растежа в блян да взема решение някакви политически въпроси, че съветските бизнесмени би трябвало да схващат непознатите закони и да стопират в прочут миг. Изтъква устойчиво положителната макроикономическа обстановка в Русия, рационалната политика на Централната банка, само че предизвестява, че в случай че западните наказания обиден съветския експорт на нефт и газ, всички ще пострадат.

Въпреки изострянето на връзките със Запада Русия поддържа контакти на всички равнища и последователно ситуацията ще се смекчи, предвижда събеседничката на "Росийская газета ". "Има пътища за решение на всички проблеми. Въпросът е до каква степен има подготвеност за това политическото управление на страната, до каква степен нашите жители ще одобряват някаква смяна в позициите, в това число в връзките с Америка ", прибавя Наталия Иванова.

Президентът Доналд Тръмп съобщи на конференция във Флорида, че Вашингтон ще наложи нови наказания на Москва, щом администрацията на Съединени американски щати сметне, че Русия в действителност го заслужава, написа "Московский комсомолец ". Същевременно Тръмп посочи твърдия си метод към Русия. "Никой не се отнася по-твърдо към Русия от президента Доналд Тръмп ", увери американският водач.

Руската бизнес група "Ренова " изгуби поради глобите дивиденти от свои швейцарски компании в размер на 132 милиона $, а компанията "Русал ", една от най-големите производителки на алуминий в света, отчасти спря да изнася метала в чужбина, показва "РБК ".

Алуминият продължава да нараства след глобите на Съединени американски щати против "Русал ". Вчера цената на алуминия на Лондонската борса за метали набъбна с 1,7 на 100, достигайки 2445 $ за един звук. Причина бяха опасенията от дефицит на този метал, написа "Известия ".Русия няма желание да влиза в комерсиална война с Америка, както направи Китай. Вместо това федерацията ще усили вътрешното си произвеждане в металопреработващите предприятия, декларира в особено изявление за "Известия " съветският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров.

"Пекин е обърнал внимание на новите американските наказания против Русия ", сподели представителят на министерството на търговията Гао Фън, представен в "Газета ". "Китай постоянно се е обявявал срещу използването на едностранни наказания в интернационалните връзки ", това е напомнил представителят и изразил вяра, че Русия и Съединени американски щати ще уредят несъгласията между тях с взаимно почитание и тъждество. "Отношенията сред Русия и Китай са постоянни и зрели, външната конюнктура не може да им повлияе ", е добавил Гао Фън. По думите му руско-китайската търговия бързо се развива, укрепва съдействието в капиталовата сфера, има прогрес в активността по общи стратегически планове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР