В момента репродуктивното число за епидемията е 1 - 1,2,

...
В момента репродуктивното число за епидемията е 1 - 1,2,
Коментари Харесай

Доц. Кунчев посочи какво следва за коронавируса, обясни за карантината и близко контактно лице

В момента репродуктивното число за епидемията е 1 - 1,2, т.е. 10 души заразяват 12. Това съобщи националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Ако някой си мисли, че това е най-лошата обстановка, доста се лъже. Ситуациите в Израел, в Черна гора, в Чехия демонстрира, че може да има 7-8 пъти по-голяма заболеваемост - това са страни, които са не по-лошо проведени от нас. " 5-6 000 инфектирани дневно умерено може да стигнем. Хората най-сетне би трябвало да схванат, че зависи от държанието им ", сподели Кунчев.
Според него, идващите стъпки са ограничение на работата на заведенията, изключително нощните, както и спортните събития. Доц. Кунчев счита, че към този момент е пристигнал този миг.
Новите заповеди
Що се отнася до това, че, доцент Кунчев изясни, че би трябвало да е доста ясно дали си близко контактно лица. И призна, че РЗИ няма по какъв начин да ги обхване - само че значимото е човек да знае какво значи да си контактен. Съгласно закона, носиш отговорност, въпреки на процедура РЗИ да не може да ти връчи наставление, стана ясно от думите на националния здравен контрольор. Що е то " близко контактно лице ",
Като " близко контактно лице " в затворен офис, правилото е следният - другарство от разстояние 1,5 - 2 метра без защитни средства! Според националния здравен контрольор, няма нищо срамно в това да кажеш, че си инфектиран с COVID-19.
Според Кунчев, е хипотетична обстановка да седиш под карантина в пъти по-дълго - примерно един болен в фамилията, по-късно втори, след това трети и всички близки контактни лица получават по 10 дни карантина при всеки нов случай.
Националният здравен контрольор призна, че е проблем въпросът с тестванията - по какъв начин да се тестваш, в случай че си под карантина като непосредствен контактен. Той сподели и, че сега става по този начин, че хората отиват на крайници да се тестват в лаборатория и това " в множеството случаи " ставало преди слагане на карантина.
Здравната система
Не е работа на хората да търсят в коя болница да отиде при COVID-19 - работа е на " Спешна помощ " и на лечебните заведения, акцентира доцент Ангел Кунчев. Той сподели следното - предложил е на здравния министър в случай че болница откаже да одобри COVID-болен, а се откри, че има кревати, то първата стъпка е преустановяване на контракта с НЗОК, а втората - лишаване на лиценз на здравното заведение. Около 60 лечебни заведения могат да разкрият COVID-сектори и ще би трябвало да го създадат, предизвести той.
Доц. Кунчев предизвести, че не са доста хората, които могат да оказват помощ на лекарите против COVID-19. Може да се включат студенти по медицина, хора през Българския червен кръст. " Не имам вяра във вноса на медицински лица ", добави националният здравен контрольор за опцията да дойдат експерти от чужбина на помощ.
Що се отнася до, би трябвало да се потвърди дали в този момент той за повторно страда от COVID-19, или има носителство на ковид и различен респираторен вирус.
Всяко лекуване, което стартира по-навреме, е по-ефективно. Но потреблението на кортикостероиди би трябвало да става под доста деликатно наблюдаване. Една от аргументите за високата смъртност е, че хора се обаждат на " Спешна помощ " чак когато са с двустранна пневмония и надали не би трябвало да бъдат включвани на респиратор, сподели още Кунчев, който отхвърли да приказва с безспорни величини по кое време би трябвало да почнеш да вземаш антибиотик.
Не може да има логаритъм, при който лекуваш един, а не лекуваш различен, тъй като не можеш и двамата, безапелационен беше доцент Кунчев.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР