В момента развитието на ядрената енергетика не е на дневен

...
В момента развитието на ядрената енергетика не е на дневен
Коментари Харесай

Искра Михайлова: Има някаква корупционна схема, свързана с АЕЦ Козлодуй и новите 7 и 8 блок

В момента развиването на нуклеарната енергетика не е на дневен ред при ръководещата коалиция. Това съобщи Искра Михайлова от " Възраждане " в коридорите на Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Според нас има някаква корупционна скица, обвързвана с АЕЦ " Козлодуй " и новите 7 и 8 блок. Ние няма по какъв начин да я потвърдим, няма по какъв начин да знаем, само че няма и по какъв начин да не се съмняваме, поради това, което се случи в последните часове на вчерашния работен ден и първите на този ", добави Михайлова.

Припомняме, че към този момент ви съобщихме, че до 15 април би трябвало да приключат договарянията с " Хюндай "  за строителството на 7 и 8 блок в АЕЦ " Козлодуй ". Проектът на решение беше признат с 11 " за ", 7 " въздържали се ", без нито един против от страна на депутатите от Комисията по енергетика. Народните представители от Комисията по околната среда и водите гласоподаваха с 11 " за ", 2 " срещу " и 5 " въздържали се ". 

Днес при започване на пленарното съвещание ръководителят на Комисията по енергетика Делян Добрев от ГЕРБ предложи да бъде импортирана изключителна точка и да се гласоподава планът за решение, само че предлагането му беше отхвърлено от народните представители и това докара до напрежение в зала.

" Има необикновен напън и интерес във връзка с това кой ще строи 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй ", сподели Михайлова. 

Тя дефинира вчерашното съвещание на комисията по енергетика и околна среда като,,скандално``. 

,,От една страна в ръководещата коалиция се видя голямо напрежение сред ГЕРБ от една страна, които имаха един план на решение, и " Продължаваме промяната ", които имаха различен план на решение. Но то не получи поддръжка от една част и от тяхната парламентарна група в частност " Зелено придвижване ", уточни депутатът от " Възраждане ".

Искра Михайлова сподели още, че са станали заложници на прехвърляния на обвинявания от едните към другите във връзка с аргументи и документи за внасяне на тези планове на решения.

Михайлова прикани доста деликатно да се следи кой по какъв начин гласоподава във връзка с избора на компания, която ще строи 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР