В момента протича ключов кризисен и исторически етап в ГЕРБ.

...
В момента протича ключов кризисен и исторически етап в ГЕРБ.
Коментари Харесай

Д-р Николай Михайлов: Цветанов предизвика Борисов най-вече с думите Мен няма кой да ме накаже

" В момента протича основен спешен и исторически стадий в ГЕРБ. Може да се каже, че Борисов взима партията си назад от Цветанов, който беше в сянката на Борисов, подвластен напълно от него, тъй като няма никаква политическа тежест, той е добит политик в сянка, той е ценител на секрети, участник в непубликуеми процедури, които провокираха нещо като скандал ". Това съобщи доктор Николай Михайлов в " Лице в лице " по бТВ, по отношение на оставката на Цветан Цветанов. 
По думите му репликата на Цветанов " Мен няма кой да ме накаже " е способна да пречупи водач от вида на Бойко Борисов, тъй като е директно предизвикателство към неговата власт в партията. Според него дисквалифицирането на Цветанов е станало с детайл на оскърбление, тъй като той е предизвиквал с изявления министър председателят и ръководител на ГЕРБ. " Цветанов споделя, че е на върха: споделя, че аз съм такава фигура в ГЕРБ, че всяко посягане към мен би било рисково за водача на партията. По тази причина в този момент, когато Цветанов е дисквалифициран, по всичко проличава необратимо ", разяснява доктор Михайлов.
Той добави, че Борисов желае да се разчуе, че отстранява безогледно Цветанов. " Той оповестява нещо значимо за своята партия и за необятната аудитория, ГЕРБ ще влезе в различен режим, свободен от Цветанов, спете умерено, само че стартира една трагична очистителна процедура в партията ", изясни още психиатърът.
" Цветанов не беше положително наличие на политическата сцена, демаршите му бяха зле скроени, даже глобени от Съда по правата на индивида. България е наказана, тя заплаща пари поради неговите правоохранителни своеволия. Той в пика на своята политическа мощ, както самичък я разбираше, във вътрешното министерство, наказваше почтени. Бореше се сценарно, художествено, кинематографично и от това нищо не се получаваше, а хората бяха оневинявани, Цветанов е мощен, само че неинтелигентен състезател ", сподели Михайлов.
Той разяснява и оставката на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова: Не бих винил Нинова, не беше помислено добре, това беше една стихийна прочувствена, тук-там истеризирана акция, антикорупционна акция. Те с Елена Йончева оповестиха режима за подкупен, съгласно тях водачът и режимът, щяха да са разобличени. Но нямаше демонстриран безапелационен потрес на корупция и това увисна и стана ясно, че акцията е проведена към уязвимост, а не към мощ, липсваше политика в акцията на Българска социалистическа партия, нямаше го предлагането по какъв начин ще се развива страната ". Той добави, че Българска социалистическа партия и Нинова са слаба опция на ръководството в този момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР