В момента протестиращите не могат да бъдат яхнати от нито

...
В момента протестиращите не могат да бъдат яхнати от нито
Коментари Харесай

Проф. Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати от нито една политическа сила

„ В момента протестиращите не могат да бъдат яхнати от нито една политическа мощ. Има такива опити, само че може и да се стигне до изненада. Каква ще бъде тя – следва да забележим ”.  Това съобщи специалистът по националната сигурност ген.-майор проф. Румен Ралчев пред.

„ Гражданското общество у нас към този момент е на един напълно друг път. Наблюдава се едно осъзнаване. Отделен въпрос е, че съгласно избрани анализатори има хора, които водят митинга. Ако някой обаче каже, че той може да ръководи тълпата, то той лъже ”, сподели още той.

„ Няма гаранция, че насъбраната сила на митинга в един миг няма да ескалира. Каквито и условности да се слагат от едната и от другата страна, постоянно може в даден миг един избран субект да направи неверна преценка и това да катализира силата на цялата навалица ”, уточни Ралчев.

По думите му в даден миг протестиращите могат да се увлекат в една или друга посока и това да докара до съдбовни последствия. „ Не би трябвало постоянно да се смята, че полицията е краен съдия. Време е да се стартират разширени диалози, тъй като неизбежно ще се стигне до конфликт ” , сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР