В момента предстоят преговори за съставяне на правителство, отново ще

...
В момента предстоят преговори за съставяне на правителство, отново ще
Коментари Харесай

Нинова: Социалният елемент е на първо място при преговорите за правителство


В момента предстоят договаряния за сформиране на държавно управление, още веднъж ще сложим преди всичко обществения детайл. Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова на конференция в Министерството на труда и обществената политика.

По думите ѝ главните проблеми са свързани с инфлацията, цените, приходите, бедността, неравенството. Затова и в договарянията за нов кабинет, ще продължим да бъдем обществения дирек в политиката на България, добави Нинова.

За седем месеца постигнахме в обществената политика неща, за които се борехме през последните 10 години при държавни управления на ГЕРБ без триумф, само че в този момент успяхме за доста малко време да свършим доста неща, сподели Нинова. Политиките ни бяха насочени към слабите, уязвимите, в това число към хората с увреждания, означи вицепремиерът в оставка.

Тя уточни, че от през днешния ден стартира серия от доклади, която ще вършат министрите в кабинета от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “.

За нас обществената политика е безспорен приоритет. За доста късото време, връхлетени от доста рецесии, успяхме посредством бюджета да подкрепим фамилии, семейства, деца, възрастни хора с 22 милиарда лв., уточни вицепремиерът в оставка.
Снимка: БГНЕС

Тези пари и политики бяха насочени към увеличение майчинство, безвъзмездни детски градини и ясли, увеличение на пенсии, поддръжка на работещите с увеличение на ваучерите, увеличение на броя на фамилиите, които ще получат енергийни помощи през зимните месеци, както и на сумата, с която те ще бъдат обезщетени за тежестите, които ни чакат, цените и инфлацията, добави Нинова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР