В момента правим двоен преглед на системата за горите. Двоен

...
В момента правим двоен преглед на системата за горите. Двоен
Коментари Харесай

Земеделският министър: Взехме мерки хората да са снабдени с евтина дървесина този и следващия сезон

„ В момента вършим двоен обзор на системата за горите. Двоен ще бъде и контролът на описите, които се вършат от кметовете на хората, имащи право да получават дърва за огрев “.

Това съобщи министърът на земеделието доктор от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за приемане на Закона за държавния бюджет. „ Взели сме нужните ограничения хората да са снабдени с дървесина този и идващия сезон. Спекулата беше достигнала невероятни равнища “, акцентира доктор Иванов. Той добави още, че към този момент се продават дърва на по-ниски цени на локалното население, с помощта на ограниченията, взети от министерството. „ Правилен е методът, който имаме в този момент “, акцентира доктор Иванов.

„ В момента законът е подобен, че кметовете би трябвало да създават описи на хората “, изясни министърът и добави, че това може да се промени с промени на нормативната база, което е самодейност на народните представители. По думите му, в случай че депутатите смятат, че това е причина да се политизира тематиката, то е в техните благоприятни условия да се създадат промени. 

Земеделският министър уточни още, че с измененията, които се вкарват в този момент, се основават и условия компаниите да работят по-сигурно. „ Интересът към тази активност, която държавните горски стопанства развиват, е доста огромен “, разяснява министърът.

Относно изваждането на Изпълнителна организация по горите от Министерството на земеделието, министър Иванов подчертава, че контролът и осъществяването на дейностите би трябвало да са в разнообразни ръце. „ Това е механизмът, по който ще работи страната. Трябва да върнем доверието на хората в страната “, акцентира още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР