В момента под различни програми в община Асеновград се финансират

...
В момента под различни програми в община Асеновград се финансират
Коментари Харесай

В община Асеновград се подпомагат над 1 600 нуждаещи се

В момента под разнообразни стратегии в община Асеновград се финансират над 1 600 души, на които се оказва помощ под разнообразни форма.

По закона за персоналната помощ са включени 558 лица, от които 277 ползватели с ТЕЛК - жители, които имат нужда от непозната помощ. Другите 281 души са асистентите, които се грижат за потребителите. По линия на домашния обществен патронаж се грижим за 180 души. Сред тях има и хора, които са със специфичен режим на хранене, да вземем за пример, диабетиците, за които се подготвя храна по условия. По целева стратегия "Топъл обяд вкъщи в условия на изключителна обстановка през 2020 година " по линия на общественото министерство пък се оказва помощ на още 200 извънредно нуждаещи се асеновградчани. По плана "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания " подкрепяме общо 474 души - хора на възраст над 65 година, които са с неспособност за самообслужване.

Статистиката заяви кметът на Асеновград лекар Христо Грудев. "Това са част от ограниченията, които ние приложихме в нашата община в поддръжка на нуждаещи се наши съграждани, естествено, посредством финансовата поддръжка на държавното управление, по линия на общественото министерство ", добави градоначалникът. Той разяснява, че ситуацията освен в страната, а и по света продължава да се усложнява. "Не е загадка, че всички бяхме сюрпризирани от протичащото се, защото никой не познаваше болестта. Знаехме единствено, че главната битка сред ковид COVID-19 и човечеството ще бъде в лечебните заведения и е обикновено да е там.

Пак ще напомня, че наред с всички облекчения, които въведохме за жителите и бизнеса в Асеновград, ние като община инвестирахме и 290 000 лв. за преустрояване на едно помещение, което беше издигнато, само че не обзаведено. Организирахме благотворителна акция. Чрез дарителската сметка от доброволци събрахме към 340 000 лв., като 300 000 лв. от тях вложихме за обзавеждане. Към днешна дата имаме съвременно обзаведено поделение, което може да се оправи с COVID-19. Сега казусът, който поражда, е човешкият фактор. Виждам, че хората някак си започнаха да привикват с наличието на болестта.

Моето мнение е, че малко рано разхлабихме ограниченията и по тази причина стартира ескалация на заболеваемостта. В тази изключителна обстановка най–натоварени са Министерството на здравеопазването (МЗ), Министерството на вътрешните работи (МВР), Министерството на труда и обществената политика (МТСП) и не на последно място - общините. На процедура, общинските администрации са тези, които осъществят разнообразни ограничения, с цел да подкрепят жителите и да бъде предотвратено доколкото е допустимо разпространяването на вируса ", сподели в умозаключение лекар Грудев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР