В момента по света има много ангажирани хора с промените

...
В момента по света има много ангажирани хора с промените
Коментари Харесай

Възможно ли е ядрената енергия да спаси климата на Земята?

В момента по света има доста ангажирани хора с измененията в климата и заинтригувани от задачата за реализиране на въглероден неутралитет, само че малко на брой имат явен проект по какъв начин човечеството може да реализира смяна. Експертите споделят, че в  ядрената сила може да е разковничето.

Германският бизнесмен Дитмар Детеринг, който живее в Ню Йорк, предлага забавен умствен опит, който гласи: „ Как би изглеждал дебатът за климата, в случай че всичко, което имахме са изкопаемите горива и възобновимите енергийни източници и внезапно някой просто каже: Измислих нещо.- назовава се нуклеарна сила? “ Сигурен съм, че този човек ще бъде изпратен по дяволите, тъй като той преглежда нещата от напълно друг ракурс. “

Детерниг счита, че нуклеарната сила може да бъде ключът към решаването на климатичната рецесия. Бивш член на немската Зелена партия, Детеринг прекарва свободното си време като съпредседател на групата за отбрана на нуклеарните технологии в Ню Йорк. Той е част от вълната от природозащитници, които водят акция за увеличение на потреблението на нуклеарна сила.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР