В момента пандемията от новия коронавирус е предизвикателство за целия

...
В момента пандемията от новия коронавирус е предизвикателство за целия
Коментари Харесай

Китай обвини САЩ, че държи ваксините само за себе си

В момента пандемията от новия ковид е предизвикателство за целия свят и за доста страни имунизирането е метод за дейно попречване на болестта. Но доставките на ваксини не са задоволителни и в доста страни имунизирането върви доста постепенно. Китай упрекна Съединените щати, предпочитат " ваксинния шовинизъм “, като броят насъбрани там ваксини е доста по-голям от потребностите на страната.

Въпреки това обаче, те нямат предпочитание да ги споделят с други страни. Егоизмът на Съединени американски щати освен пречи на интернационалното съдействие в битката с вируса, само че и на контрола и предварителната защита на епидемията на други места по света.

Като една от страните, в които епидемиологичната обстановка е най-сериозна, Съединени американски щати водят амбициозна акция за имунизиране против новия ковид.Президентът на Съединени американски щати   Джо Байдън съобщи, че 90 на 100 от възрастните в страната ще могат да бъдат имунизирани против ковид до 19 април и предизвести, че има заплаха от повишение на броя на случаите на заразяване. Освен това разгласи, че ще бъдат закупени още 100 милиона дози от компанията „ Джонсън и Джонсън “, с цел да е подготвена страната за „ изключителни провокации “ от епидемията. С тях общият брой на закупените от американското държавно управление дози ваксини ще доближи 800 милиона, само че популацията на страната е единствено 331 милиона.

" На път сме да имунизираме всички американци до края на май ”, с горделивост обяви американският президент Джо Байдън, който иска да победи пандемията и да върне стопанската система в релси.

В първите му 100 дни на президентския пост, които ще бъдат маркирани в края на април, 100 милиона американци трябваше да са получили имунизация. Тази цел към този момент е реализирана, а темпото на имунизиране нараства. На 7 март Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите разгласи, че за един ден са били ваксинирани над 2 милиона индивида. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР