В момента отношенията ми с Бойко Борисов са професионални, каквито

...
В момента отношенията ми с Бойко Борисов са професионални, каквито
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Аз съм човекът, задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов

„ В момента връзките ми с Бойко Борисов са професионални, каквито са били и през годините. Възнамерявам да работя по разпоредбите. Борисов го познавам в качеството си на кореспондент, когато съм бил по събития с него. Всеки един човек, който е справедлив и помни историята, ще знае, че аз съм индивидът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов. Аз съм индивидът, който е показвал най-вече карикатури на него “, съобщи в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия кандидадът за кмет на ГЕРБ Антон Хекимян.

„ Получих позвъняване от Бойко Борисов. Разбрах каква е задачата и предлагането, след което имахме среща. Поисках време да помисля, в това време се срещнах и попитах като публицист за всички елементи, които ще съпътстват една сходна кандидатура. Ще имам цялостната независимост да работя с екипа, с който желая да работя. Това е извънредно значимо, човек да вземе осведоменото решение “, описа той.

„ Аз го загатнах и при първата си поява пред публицистите. Дошъл съм в София като студент, влюбил съм се в града през цялото време. Всеки ден извървявах пътя до университета пеш и се влюбих в този град. Като публицист започнах да пребивавам с проблемите на този град. Имам увереността за себе си, че познавам проблемите на София, знам какво желаят софиянци и по какъв начин работят институциите “, описа Хекимян, който бе публицист в бТВ.

По думите му да бъде кмет е нещо, което е желал, само че се е уведомил преди да вземе „ съдбоносното решение “. Хекимян е уверен, че желае да го направи, тъй като постоянно е „ горял с проблемите на София “.

„ Аз няма от какво да се тормозя. Целият ми път до момента е минал пред камерите, хората ме познават и аз съм покрай тях. Всякакви внушения за нещо, което се е случило зад завесите, би трябвало да бъдат спрени и по тази причина желая да ги спра “, безапелационен бе той.

Журналистът изненадващо разгласи, че напуща бТВ в събота, след близо 19 година прекарани в медията. Скоро по-късно се появи информация, че той ще бъде дълго чакания претендент за кмет на столицата от ГЕРБ.

В понеделник това се удостовери, когато ГЕРБ и Антон Хекимян дружно внесоха кандидатурата му в ОИК – София.

Антон Хекимян съобщи, че е получил увещание, че ще може да взема решенията си самичък. Обясни и че от години е привикнал да е пред камера и няма какво да крие.

Кандидатът за кмет на София има вяра, че институциите, отпред с качествени хора, могат да трансформират за по-добро.

„ Съобщих за моето решение на управлението на бТВ сега, в който го взех. Това не е нещо, което е подготвяно със седмици или месеци. Кратък или дълъг е интервалът за избор няма никакво значение, в случай че имаш вътрешната убеденост, че ти искаш да го направиш и да работиш за този град “, съобщи Антон Хекимян.

„ Изчел съм множеството мнения, знаех защо ще бъда нападнат. Тези внушения са обидни за цялата журналистическа колегия, тъй като всеки един сътрудник може да удостовери, че съм работил професионално и съм спазвал всички журналистически стандарти. Единственото, което ме смущава, е, че публицисти атакуват публицисти. Ако атакуват мен – нямам никакъв проблем с това “, сподели той.

„ Има толкоз доста публицисти в България, които са станали политици и са поели по този път. Няма на никое място написано предписание дали има верен миг за това. Обмислил съм по какъв метод ще се отрази това на медията, която е построила моето име. Аз в никакъв случай няма да се отрека от бТВ. Както аз съм дал живота си за малкия екран, по този начин и тя е дала доста за мен “, показа Хекимян.

„ Лидерът на ГЕРБ-СДС би трябвало да каже с какво съм заслужил това доверие и за какво са се спрели на мен. Аз не съм се присъединил в тази акция, с цел да бъда звездата на политическото шоу. Започнах срещите с хората и те питаха за какво го върша. Правя го, тъй като по този начин го чувствам. Всеки, който ме познава, знае, че мога да работя ексцентрично от време на време, само че това е напълно плод на моите решения “, сподели още той.

Той е безапелационен, че не знае какви диалози са водили в ГЕРБ, преди да му предложат тази кандидатура.

„ Не мога да кажа, че съм златната запаса и не желая това да е дебатът за столицата. София би трябвало да има своя заслужен кмет, който е покрай жителите. Не се схващам като човек, който може да бъде използван. Аз ще продължа да работя за София, каквото и да се случи на изборите “, безапелационен бе той.

„ До оня ден журналистът, който е трябвало да бъде справедлив, е бил подобен “, твърди Хекимян.

„ Антон Хекимян е съвременен жител, който обича България, знае какви са проблемите, усеща ги с душата си и знае, че може да ги реши. Избирайки фамилията на ГЕРБ-СДС политическата ми ориентировка сигурно е център дясно. Знаете, че те са част от ЕНП, която по свое създание е национална партия. Близостта до хората всякога ми е давала мощ и знам, че и като кмет ще е по този начин “, сподели още той.

Ако не завоюва кметското място, ще поеме цялостния ангажимент да работи за София.

„ Аз ще остана 4 години общински консултант на София, в случай че не печеля изборите, само че подобен проблем не стои. На фона на отрицателната акция и внушенията, които започнаха против мен, аз получих стотици известия, че хората ще гласоподават за мен. Една непартийна кандидатура е метод, по който жителите да влязат във властта “, сподели Хекимян.

Като приоритет той очерта спазването на законите и визията на целия град.

„ Искам да трансформира мисленето на хората. Освен ремонт на ремонта, ние сме слепи за всичко останало, което се е случило. Смятам, че госпожа Фандъкова е сполучлив кмет. Аз и екипът ми желаеме да съблюдаваме стандартите в града и той да наподобява европейски “, сподели той.

Част от концепциите на Хекимян са и прекъсването на войната по пътя. Той загатна смяна в закона и камерите, които управляват трафика да могат да управляват и скоростта./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР