В момента обсъждаме една единствена възможност за Шенген - декември

...
В момента обсъждаме една единствена възможност за Шенген - декември
Коментари Харесай

Денков след срещата с еврокомисар Иванова: За Шенген обсъждаме единствено декември 2023 г.

" В момента обсъждаме една единствена опция за Шенген - декември 2023 година ", съобщи Николай Денков след среща с комисаря по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова, съобщи кореспондент " Фокус " .

По думите му на срещата са разисквани целите на българското държавно управление.

" Как да използваме опцията, която позицията на Илиана Иванова като еврокомисар дава като благоприятни условия за България да се възползва оптимално от европейските структури, фондове, просвета, продан. Имаме цялостно единодушие във връзка с целите, методът, който би трябвало да употребява България ", добави Денков.

Премиерът акцентира, че няма подозрение в положителното съдействие.

" Шенген, еврозоната стоят на дневен ред. Можем и би трябвало да работим дружно. Вие би трябвало да осигурите непоклатимост, както и взимането на бързи и съответни решения. Обещахме си да бъдем в непрестанен контакт, връзка и разговор с българските управляващи ", добави Илиана Иванова.

Относно това какви средства може да загуби България по Плана за възобновяване и резистентност министър председателят разяснява, че има закъснение, което е обвързвано с промяната в правосъдната система и измененията в енергетиката.

" България ще показа документи при започване на октомври пред Европейската комисия. Те са на заключителен стадий. Започва преговорен развой, в който до края на годината да доуточним всички текстове във връзка с ПВУ.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР