В момента нямаме основание да предприемаме каквито и да било

...
В момента нямаме основание да предприемаме каквито и да било
Коментари Харесай

Еврокомисията нямала основание да предприеме нищо срещу България заради Пирин

В момента нямаме съображение да подхващаме каквито и да било дейности против България за "Пирин ", тъй като няма нарушение на европейското законодателство, споделя в изявление за Българска национална телевизия еврокомисарят за околната среда, морските въпроси и риболова Кармену Вела. Изявлението му е в отговор на въпрос за проблема към с смяната в Плана за ръководство на националния парк и възможният градеж на втори въжен превоз в "Ски зона " Банско.

Вела показва, че Пирин е доста значим район. "Планината също по този начин е и местообитание за значими скотски типове. Когато става дума за ограничения за опазване на околната среда и проекти за ръководство на районите в Натура 2000, управляващите би трябвало да са взели всички ограничения, в сходство с европейското законодателство. Ние следим какво става във всички райони в Европа, които са част от Натура 2000 и ще следим и какво ще се предприеме в Пирин ", съобщи еврокомисарят.

Кармену Вела добави, че всички държави-членки на Европейски Съюз би трябвало да поставят и повече старания за оправянето с казуса със замърсяването на въздуха.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР