В момента нямам повече продължаващ ангажимент към националния отбор, тепърва

...
В момента нямам повече продължаващ ангажимент към националния отбор, тепърва
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Вече не съм селекционер на България

" В момента нямам повече продължаващ ангажимент към националния тим, занапред ще се водят диалози за продължение ", разкри Константинов за контракта си с националния тим, който бе за 1+1 години.

Вече някогашният селекционер на българския народен тим по волейбол направи разбор на представянето на лъвовете през лятото, в което страната ни игра мачове от Лигата на нациите, Европейското състезание и Олимпийската подготовка за място на Игрите в Париж през 2024.

Той разяснява и при какви условия би останал отпред на България: „ Зависи от доста неща, несъмнено, само че каквото и да се случва, който и да води националния тим, значимото е всички извикани състезатели да се явяват в националния тим и колкото и необикновено да звучи, този цикъл приключва след 12-те мача за Лигата на нациите 2024 “.

„ Основните задания, които бяхме начертали пред тима, не успяхме да ги осъществим в цялостна степен. Изиграхме една неуверена Лига на нациите, с доста ротации на състава. В последния шампионат съхранихме мястото си. Изиграхме едно доста нерешително Европейско състезание, където имахме по-големи упования. За страдание, не успяхме да разкрием капацитета на този тим там.

Олимпийската подготовка бе най-хубавото нещо за това лято. От 7 мача изиграхме 1 доста слаб мач против Канада, само че всеки тим има право на подобен мач. В другите мачове можем да съжаляваме, най-много в мача с Аржентина, когато в първия и третия гейм имахме благоприятни условия да затворим геймовете, само че не успяхме да го сторим, което се оказа основното в крайното класиране “, установи Константинов като оценка на лято 2023.

Относно идния му отчет пред УС на БФВ, той съобщи: „ Вече в диалозите с федерацията ще бъдем по-подробни. Има нюанси, които оказаха въздействие. Това към този момент ще бъде в по-подробен отчет, който се дава на федерацията и на министерството на спорта “.

„ Най-вече им поисквам триумф за идните шампионати, да са здрави, което е най-важното и вероятно с нови сили да се завърнат в националния тим “, разкри той пред Дарик пожеланието си към момчетата при разядлата им в Китай.

„ Олимпийският цикъл и олимпийските квалификации приключват след последния мач от груповата фаза на Лигата на нациите. Колкото и да звучи необикновено, ние продължаваме да се борим за квота за Олимпийските игри в Париж. При серия от победи против към този момент класирали се тимове, които не се хвърлят в Лигата на нациите, към момента страницата е отворена.

Независимо, че скочихме с 11 или дори повече след последната актуализация, ние към момента сме измежду тимовете, които могат да се борят за квота. Според мен всички би трябвало да играят до етапа на размененото посещение “, обясни наставникът, който се завърна в клубния си отбор в Русия Локомотив Новосибирск.

Константинов направи апел посредством ефира на Дарик радио къ капитана Цветан Соколов: „ Казвам го не като селекционер на националния тим, а като волейболен човек – за мен Цецо би трябвало да изиграе и груповата фаза в Лигата на нациите 2024. Ако пък се преборим за домакинство на шампионат, вярното е да приключи в България, да има бенефис на българска земя ".

Помолен да показа позитивна или негативна е оценката му за втория му престой отпред на България, някогашният капитан съобщи: „ Аз през цялото време знаех, че сме в комплициран миг, националният тим е в спад. Не съм имал илюзии за това, дали ще бъде елементарно, или ще имаме положителни резултати. Положителното съгласно мен е, че имаше последователност в играта на тима и в края на цикъла показахме порядъчен волейбол, най-много на квалификацията.

За Европейското състезание Цецо (Цветан Соколов) не ме послуша, тъй като начертах какъв брой седмици ще му трябват, с цел да навлезе във форма. Цецо не можа да влезе във форма за Европейското състезание, което повлия за резултата. Не мога да кажа, че не е имал предпочитание, само че не е въпрос единствено на предпочитание, тъй като е необходим интервал, с цел да навлезеш в спортна форма. Този интервал съвпадаше с квалификацията, само че не и с Европейското състезание. Ако беше играл в Лигата на нациите, шансът да е в топ форма за Европейското състезание е по-голям. Това лято той не послуша моето мнение, а то бе той да играе в Лигата на нациите. Надявам се да ме послуша за идващото лято и да изиграе мачовете от групите на Лигата на нациите “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР