В момента няма заплахи за Балканите, коментира външният министър на

...
В момента няма заплахи за Балканите, коментира външният министър на
Коментари Харесай

Буяр Османи успокоява: Няма заплаха от война за Балканите

В момента няма закани за Балканите, разяснява външният министър на Северна Македония Буяр Османи във връзка с продължаващата война, която Русия води против Украйна, оповестява " Екзит ".

" Като член на НАТО в този момент имаме разследваща, достоверна информация и въз основа на тази информация не би трябвало да се тревожим за боен спор на Балканите сега ", сподели Османи.

Районът е обичаен кръстопът на ползи
" Като образец за тази информация, като член на НАТО, ще посоча, че знаехме тъкмо кой ден и час ще стартира съветската инвазия в Украйна. Ние обаче сме в връзка с всички наши сътрудници, когато става въпрос за възможна ескалация на рецесията на други места, в това число Балканите като гореща точка ", добави той.

Докато Молдова и Грузия са упоменати като други горещи точки, Османи повтори, че " съгласно нашата информация сега няма закани за Балканите ".

Сред държавите-членки на Европейски Съюз нараства схващането, че разширението се трансформира в проблем на сигурността.

" Винаги сме предупреждавали, че това не е просто въпрос на политическо довеждане докрай на този политически план на Европейски Съюз, а въпрос на консолидиране на сигурността на континента ", разяснява в понеделник външният министър Буяр Османи.

ТЕМА преди 36 минути 1378 преди 3 часа 3126 преди 3 часа 291
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР