В момента няма яснота каква е степента на дигитално изключване

...
В момента няма яснота каква е степента на дигитално изключване
Коментари Харесай

Омбудсманът: Не ясна степента на дигитално изключване сред децата

В момента няма изясненост каква е степента на цифрово изключване измежду децата в цялата страна. Извън София, в провинцията и в обществено уязвимите групи, достъпът на децата до интернет и до цифрови устройства е стеснен. Това ги лишава и от опция да вземат участие в образованието. Това е въпрос, който страната би трябвало час по-скоро да реши.

Това съобщи в "Денят стартира " по Българска национална телевизия омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент. По отношение на образованието в цифрова среда Ковачева счита, че е било пропуснато скъпо време през лятото, когато е трябвало да бъде изработен сериозен разбор на онлайн образованието през предходната образователна година.

Омбудсманът се разгласи изрично срещу практиката гранични служители на реда да връчват фишове за неплатени санкции на жители, които напущат страната като изясни, че методът, по който това се прави, опонира на закона. Ковачева напомни за решението на Конституционен съд по този проблем.

Националният омбудсман разяснява редица тъжби във връзка с зелените коридори за извършване на покупки, които от през вчерашния ден още веднъж са изменени. Сега се уголемява опцията за възрастните да посещават питателните магазини и аптеките, само че се лимитира другата част от популацията да пазари в избрани часове. Затова жалбите са доста спорни, сподели Ковачева, само че е мъчно да бъде открит салдото. Най-важното е, по думите ѝ, да се съблюдават противоепидемичните ограничения и да се пазим взаимно.



Ковачева приказва и за компликациите при приемането на предписания от пациентите, защото онлайн рецептите не могат да бъдат налични от доста хора, а тези, получени по Viber, не се признават в аптеките. Има и различен проблем в здравното обслужване: доста хора не са уведомявани, че нямат персонален доктор заради това, че договорът му със Здравната каса е бил преустановен. Това слага такива жители изненадващо в неспособност до здравна услуга в миг, когато обезверено се нуждаят от нея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР