В момента няма политики, а сметки на партийните елити. След

...
В момента няма политики, а сметки на партийните елити. След
Коментари Харесай

Страхил Делийски пред Lupa.bg: Влизаме от избори в избори

В момента няма политики, а сметки на партийните елити. След няколко месеца отново ще се приказва за ниска изборна интензивност и ще се показва угриженост за демокрацията. Ако се сформира държавно управление след новите избори, то ще бъде извънредно за малко. Нито политика може да се прави, нито нищо. Ще се управляват през идващите години някакви процеси, като да вземем за пример приемането на бюджета. След това ще има нови избори.

Това разяснява пред Lupa.bg политологът Страхил Делийски във връзка връчената оставка на премиера Кирил Петков и договарянията на съдружните сътрудници за съставянето на нов кабинет.

Според него няма вид ГЕРБ да се върне на власт. " Този вид картелни партии се хранят от властта по силата на избран вид клиентелистки мрежи. Виждаме огромни вложители, спонсори, които желаят да се възползват от родната неолиберална страна, която преразпределя ресурса изпод нагоре - от тези, които нямат към тези, които имат. Всеки огромен бизнес вложител се радва на страна като българската, тъй като тя дава опция да се вземе огромен къс от преразпределението на публичен запас. Бизнеселитите към ГЕРБ би трябвало да договарят с новите претенденти за преобладаваща позиция. Това не съумя да се случи с кабинета на " Продължаваме промяната ", няма да се случи и по-късно ", счита политологът.

" Зад новите планове стоят спонсори и вложители. Нямаме политическо посланичество, което да приказва от името на ползите на икономическото болшинство, няма и такива опити за политическо посланичество. Всички претенденти за власт са подвластни от спонсори, а не от гласоподавателите ", уверен е Страхил Делийски.

ТЕМА преди 4 часа 5211 преди 6 часа 3159 преди 23 часа 1606
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР