В момента няма опасност за населението, няма създадена концентрация за

...
В момента няма опасност за населението, няма създадена концентрация за
Коментари Харесай

Няма опасност от взрив около бензиностанцията на "Цариградско шосе"

В момента няма заплаха за популацията, няма основана централизация за гърмеж. Това съобщи пред БНР комисар Тошко Бързилов от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", откакто през вчерашния ден кола се вряза в контейнер за газ на столична бензиностанция.

„ Цяла нощ имаше 4 пожарни екипа и 1 химически автомобил за замерване на концентрацията на газ, 2 екипа на Столична община и 4 екипа на полицията. Създадена е организация за пропускане на придвижването и за дефинитивно очистване на произшествието. Ще бъдат подхванати дейности за цялостното обезопасяване на мястото. И при най-малката заплаха за пораждане на гърмеж от изпускане на газ нашите екипи ще останат на място и ще обезопасяват региона ", изясни той в изявление за предаването „ Преди всички ".

Комисар Бързилов счита, че в късния следобяд дефинитивно да бъде отхвърлен рискът. По думите му не е имало техническа опция да се източи резервоарът с пропан-бутан, а изпускането на газа в атмосферата е било единствената опция. Количествата на изпускане бяха по този начин контролирани, че да не се допусне взривоопасна централизация, добави той.

Комисар Бързилов акцентира, че с помощта на всички структури, работили по случая, е избегнат случай от мащабите на Хитрино.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР