В момента няма нито една джамия в Атина, тъй като

...
В момента няма нито една джамия в Атина, тъй като
Коментари Харесай

Ердоган: Османската армия не беше посрещната като враг в Константинопол

В момента няма нито една джамия в Атина, защото всички те бяха унищожени. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган, представен от " Хюриет дейли нюз ". Той сподели още, че османската войска през 1453 година не е била посрещната като зложелател във византийската столица.

Ердоган уточни, че всички джамии в гръцката столица са били разрушени, само че Турция няма да направи сходно нещо с църквите „ в град като Истанбул”. Президентът съобщи,че „ турските джамии са били разрушени за малко време”. Говорейки по време на церемонията по откриването на болница в Истанбул, Ердоган сподели, че когато Мехмед Втори превзема Константинопол, той не е посрещнат като зложелател, а като „ предстоящ избавител ".

„ Нашите предшественици считаха завоеванието не просто като лишаване на повече земи, а като продобиване на сърца “, сподели турският президент. Ердоган сподели, че неговите предшественици са се грижили за всичко положително, потребно и удобно за човечеството освен по време на завладяването на Истанбул, само че и по време на завоеванията на всички други места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР