В момента нищо страшно няма. Пикът в София премина преди

...
В момента нищо страшно няма. Пикът в София премина преди
Коментари Харесай

Коронавирусът в София е под контрол според проф. Кантарджиев

В момента нищо ужасно няма. Пикът в София мина преди две-три седмици. Това разгласи в утринния блок на БиТиВи проф. Тодор Кантарджиев.

Той изясни, че пикът е седмицата, в която има най-вече случаи, в случай че те остават за по-дълго тогава приказваме за плато, а в случай че тръгнат да се усилват става въпрос за пик.

По думите му в София нещата са под надзор и минахме на етапа на пика, като в този момент има поява на обособени гърмежи. Мерките би трябвало да бъдат навременни ограничения, а не драконовски, уточни лекарят, който похвали хората, че се научили да бъдат дисциплинирани, а лекарите се научили да употребяват защитните дрехи.

" Коварен е вирусът и би трябвало да се взимат всички ограничения, изключително в отделенията. Всеки пациент го третираш като евентуално инфектиран и може да те болести теб и личния състав ", означи доктор Кантарджиев.

Той предизвести, че от ковид се развиват две инфекции - в гърлото и белия дроб. За лекуването с кръвна плазма, Кантарджиев означи, че това е доста положително, което се употребило като цяло за лекуване на грипните инфекции и обратно във времето.

" Това сработва, само че неприятното е, че не знаем още какво оказва помощ ", сподели медикът и добави, че в случай че продължава инфекцията, би трябвало да се събира кръв, да се вършат антитела и да се прелива.

В умозаключение доктор Кантарджиев прикани хората, които споделят, че нямало ковид да се замислят какво става в болничното заведение в Ямбол и в домовете за остарели хора. Той е спокоен за развиването на обстановката у нас, тъй като всекидневно беседва с специалистите от Националния действен щаб. Трябват ограничения, тъй като това лято би трябвало да унищожаваме ковид, настоя той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР