В момента нищо не заплашва Молдова, но властите продължават да

...
В момента нищо не заплашва Молдова, но властите продължават да
Коментари Харесай

Нищо не заплашва Молдова, уверява президентът на страната

В момента нищо не заплашва Молдова, само че управляващите не престават да наблюдават от близко развиването на войната Русия - Украйна. Това сподели президентът на Молдова Мая Санду, която даде взаимна конференция с президента на Литва Гитанас Науседа, който дойде на публично посещаване в Кишинев, написа Newsmaker. 

" Обсъдих обстановката в Молдова с президента Науседа. Ние следим от близко развиването на събитията и вършим всичко, с цел да предотвратим дестабилизиране на обстановката в страната ни. Ние също по този начин поддържаме непрекъснат контакт с нашите външни сътрудници и другари ", сподели Санду. 

Президентът акцентира, че приоритет на държавното управление е запазването на мира, предава БГНЕС. 

" Нашите разбори и разбори на нашите сътрудници демонстрират, че нищо не заплашва Молдова през днешния ден. Приоритет на управляващите е да запазят мира, живота и сигурността на жителите ", сподели Санду. 

На 4 май Министерството на защитата на страната разгласи, че не вижда директна заплаха за Украйна от Приднестровието, само че следи от близко обстановката в непризнатата република. 

Според данни на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Молдова, Русия съзнателно ескалира напрежението в Приднестроието, за психическа офанзива против Украйна и разпространяване на силите на украинската войска. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР