В момента Нетаняху е подложен на изключителен натиск от няколко

...
В момента Нетаняху е подложен на изключителен натиск от няколко
Коментари Харесай

Мартин Табаков, международен анализатор: Нетаняху е подложен на разнопосочен натиск

В момента Нетаняху е подложен на извънреден напън от няколко направления. Така Мартин Табаков, политолог и интернационален анализатор, разяснява в студиото на Euronews Bulgaria обстановката в Израел – отдръпването на плана за правосъдна промяна, в резултат на продължаващите и все още митинги.

 
Един път (натиск – бел. ред.) от тези необятни цивилен митинги. Втори път – напън, приближаващ от неговите по-малки и радикални съдружни сътрудници, които са главните апологети за прокарването на този вид законодателство. И трети път – може би най-чувствителния напън – връзките със Съединени американски щати и съответно с администрацията на Джо Байдън. Която към този момент си разреши да каже, че по никакъв метод не поддържа напъните на Нетаняху в посока реализирането на това правосъдно законодателство.
Всичко това, в това число по какъв начин ще протичат оттук нататък тези договаряния, зависи от всички тези фактори и тази динамичност, която ще следим, обобщава анализаторът.

Според него, въз основата на това, което Нетаняху сподели, отстъплението му е по-скоро краткотрайно. Министър-председателят на Израел съобщи, че може все още да суспендира напъните на неговия кабинет да прокара тази правосъдна промяна, само че той не се отхвърли от нея, показва политологът. Дали обаче ще продължи, и с какъв интензитет, следва да забележим, въз основата на това по какъв начин ще се развият вътрешнокоалиционните взаимоотношения в неговия кабинет, счита той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР