В момента не сме в пик на епидемията от коронавирус,

...
В момента не сме в пик на епидемията от коронавирус,
Коментари Харесай

Мира Кожухарова: В плато на епидемията сме, случаите нарастват бавно, но сигурно

В момента не сме в пик на епидемията от ковид , има закъснение на процеса на разпространяване. Процентът на позитивните проби обаче продължава да нараства постепенно и несъмнено.

" Може да се дължи и на дейното говорене по тематиката - още от края на август месец имаше доста предизвестия. Мисля, че нашият апел беше чут, изключително от хората , които би трябвало да се пазят ", сподели съветникът на министъра на опазването на здравето Мира Кожухарова.

Тя е задоволена от това развиване, защото по този метод се реализира една от задачите на епидемиолозите. Целта е да не се блокира съществено здравната система . Епидемията по този начин или другояче не можела да бъде спряна, само че е значимо хората да могат да се лекуват.
 951 новозаразени и 513 излекувани от ковид
951 новозаразени и 513 излекувани от ковид

През денонощието 30 души изгубиха борбата с заболяването

Грип ще има тази година , няма съображение да се счита, че грипната вълна ще ни подмине, само че както и предходната година, коронавирусът ще бъде преобладаващ. На процедура леките случаи на ковид не могат да се разграничат без характерно проучване от грипа, по тази причина би трябвало да се посещава доктор.

Миро Кожухарова предлага възрастните хора и тези с хронични болести да се имунизират и против грип, като напомни, че страната поддържа и специфична стратегия.

По традиция българите не се имунизират против грип, което не е добре, оцени Кожухарова.
 Къде можете да се ваксинирате против COVID-19 през уикенда
Къде можете да се ваксинирате против COVID-19 през уикенда

В София има 7 такива пункта…

Това е ситуацията и с имунизацията против COVID-19 - тя върви постепенно и трудно . Колегите броят всеки ден броя имунизирани, уточни Кожухарова. Към момента малко над 20% са минали през цялостния курс на имунизация. Учудва ме, че това продължава, защото толкоз доста чакахме да се върнел към нормалността, разяснява епидемиологът

Най-вероятно Министерство на здравеопазването ще вземе решение за слагане на трета доза за хора , които не реагират задоволително добре на първите ваксини. Това се отнася за хора с потисната имунна система, уточни Кожухарова и разясни, че има разлика сред трета доза и реваксинация.

Реваксинацията се отнася за хора над 65-годишна възраст и хора с хронични болести. За такова решение към момента не се мисли у нас.
 Ще преборим ли Коронавирус с имунизация?
Ще преборим ли Коронавирус с имунизация?

Mрилаганите ваксини несъмнено снижават смъртността в пъти, само че нямат капацитета за понижаване на заболеваемостта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР