В момента не се отчита пик на грипна епидемия, очакваме

...
В момента не се отчита пик на грипна епидемия, очакваме
Коментари Харесай

Асен Меджидиев: Към момента противоепидемични мерки се налагат по области, а не на национално ниво

В момента не се регистрира пик на грипна зараза, чакаме да настъпи до две седмици. Към момента противоепидемични ограничения се постановат по области, а не на национално равнище. Това съобщи здравният министър Асен Меджидиев.

Според него става въпрос за „ елементарна грипна вълна " и по тази причина не се постановат специфични ограничения. „ Родителите и популацията да заобикалят скупчването на маси от хора, да се заобикалят визитите в молове, кина и среди, където има късмет за заразяване ", моли здравният министър.

Меджидиев напомни, че носенето на маски е пожелателно.

Образователният министър Сашо Пенов посочи, че дните от 12.01 до 17.01 в Бургас са неучебни, без образование в електронна среда. „ Четири дни няма да повлияят съществено върху преподаването на образователните предмети ", посочи той.

" Ако ситуацията се усложни и се наложи второ спиране на образователния развой, ще обсъдим онлайн образование. Това ще е идентичен метод по области - първата стъпка са неучебни дни, а втората стъпка, при ново продължение на неприсъствения образователен развой - образование в електронна среда ", сподели още Пенов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР