„В момента не са проблем толкова парите, въпреки че сме

...
„В момента не са проблем толкова парите, въпреки че сме
Коментари Харесай

Чайков от камара „Пътища“: Липсата на пари за ремонти прави пътищата опасни за живота


„ В момента не са проблем толкоз парите, макар че сме на ръба на оцеляването. Важната инфраструктура на страната заплашва живота на хората, тъй като Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) не е в положение да разпорежда ремонтни и поддържащи действия “.

Това сподели пред bTV ръководителят на браншовата камара „ Пътища “ Стефан Чайков, откакто нощес депутатите не се схванаха и отхвърлиха всички оферти за разпределяне на средства строителните компании. Това се случи, откакто премиера Кирил Петков даде обещание страната да разплати до две седмици половината от отговорностите към тях.

След гласуването в Народното събрание министърът на районното развиване Гроздан Караджов също сподели, че казусът е, че казусът е в невъзможността да се разпореждат поправки на сериозни места, които са значими за хората. „ Просто нямам думи “, сподели министърът.

„ Аз съм не по малко учуден от министър Караджов, защото имахме продължителни диалози с премиера и по-късно и с министъра, и с управлението на АПИ. Опитваме от много време да намерим някакво решение на проблемите “, разяснява ръководителят на камара „ Пътища “.

Той предизвести, че служащите от строителните компании ще излязат още веднъж на митинги при започване на идната седмица и ще блокират улици в София и пътища.

Гледайте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР