В момента най-важно е приемането на държавния бюджет и цялото

...
В момента най-важно е приемането на държавния бюджет и цялото
Коментари Харесай

Антоанета Цонева, ПП-ДБ: Най-важно е приемането на държавния бюджет

„ В момента най-важно е приемането на държавния бюджет и цялото внимание е ориентирано към това каква капиталова и финансова стратегия ще има България. “

Това съобщи националният представител Антоанета Цонева от “Продължаваме промяната-Демократична България ” /ПП-ДБ/ .

“Рекордните 1 милиард лв. ще бъдат заделени за финансова стратегия и обществени вложения в общините. Тези общини, които имат висока проектоготовност и са подали задоволително положителни хрумвания, ще бъдат подкрепени. Това ще важи за всяка една община, без значение от това кой кмет я ръководи ”, разяснява Цонева пред „ БНР “.

Депутатът изрази успокоение във връзка с идните диспути за бюджета и акцентира, че условията за бюджетен недостиг ще бъдат спазени, с цел да може България да извърши проекта си за присъединение към еврозоната .

“Държавата ще има бюджет. На него не би трябвало да се гледа като дял, който се насочва на едно или друго място. Всички ще знаят какъв обществен запас се употребява – няма да става съгласно това кой какво листче е подал на един или различен народен представител ” , добави Цонева.

Представителят на “Да, България ” акцентира, че Народното събрание е в непрекъснат контакт с Националното съдружие на общините, а държавното управление се явява механически вносител на тяхното искане за актуализиране на данъчната оценка на парцелите , която не е променяна от 2008 година насам.

“Това е основата, на която се пресмятат разнообразни локални налози и такси. Ние не подвигаме налози – всичко ще бъде в ръцете на общините. Когато данъчната основа се вдигне, общините ще бъдат в цялостното си право да не усилват фрапантно таксите. Това е действителната форма на децентрализация, която общините от доста време търсят ”, сподели още Цонева.

На въпрос по отношение на метеорологичната конюнктура националният представител от Разград посочи, че всички пътища от републиканската пътна мрежа в региона са затворени, а в част от общините все още няма ток.

“Областното пътно ръководство стартира поетапно почистване на най-малко едно платно във всички пътни посоки, само че все още обстановката остава комплицирана и тежка ”, заключи Цонева.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР