В момента най-близката до Слънцето планета се движи директно в

...
В момента най-близката до Слънцето планета се движи директно в
Коментари Харесай

Три пъти ретрограден Меркурий през 2020

В момента най-близката до Слънцето планета се движи непосредствено в Козирог. Но назадничав Меркурий в никакъв случай не е прекомерно надалеч. През 2020 година явлението ще се случи три пъти. И в случай че желаете да си спестите главоболия, ще започнете да се подготвяте занапред.

Когато Меркурий е назадничав, това значи, че наподобява, че се движи обратно в орбитата си от нашата позиция на Земята. Всички планети са в ретроград в даден миг, само че Меркурий влиза и излиза от това положение по-често от другите – а в астрологията планетите, които са по-близо до слънцето, имат по-силно въздействие върху ежедневния ни живот, в сравнение с външните за Слънчевата система планети.

Меркурий ръководи връзките, технологиите, самоизразяването, пътуването и времето. По време на ретроградната му фаза, тези области от нашия живот могат да преживеят някакъв спор. Когато планетата върви „ обратно “, контракти се скапват, технологии отхвърлят, полети ненадейно се забавят – или може просто да започнете да ги изпускате.

За пиков образец за назадничав безпорядък на Меркурий може да послужи предишния ноември, когато сървър провокира доста хора да получават текстове, в началото изпратени в деня на Свети Валентин.

Меркурий е назадничав в разнообразни зодиакални знаци – от време на време два в еднакъв назадничав интервал – според от това къде се намира планетата в небето по това време на годината. Всеки назадничав интервал ще бъде едва повлиян от характерностите на знака, в който се появява Меркурий.

Когато Меркурий е назадничав във воден знак като Скорпион, както беше предходната есен да вземем за пример, интензивните страсти са отпред на нашите прекарвания. И до момента в който всички ще виждат ретроградния интервал на Меркурий по един или различен метод, някои хора биха могли да изпитат по-силно въздействие от други, според зодиакалния им знак.

Датите за назадничав Меркурий през 2020 година са:
16 февруари – 9 март, в Риби (до 4 март) и Водолей
18 юни – 12 юли, в Рак.
13 октомври – 3 ноември, в Скорпион (до 27 октомври) и Везни

На датите, на които Меркурий е в назадничавост, астролозите ще ви предложат да се опитате да избегнете някакви огромни задължения, като сключване на контракти или започване на пътешестване на дълги дистанции. Но това не постоянно е вероятен вид. Ако в последна сметка вършиме огромни промени по време на назадничав Меркурий, просто го имайте поради – прочетете този контракт извънредно деликатно или направете застраховка за пътешестване, в случай че нормално не я вършиме.

И най-после, няколко положителни вести. Астролозите са склонни да настояват, че цялата суматоха над ретрограда на Меркурий е пресилена. Той се трансформира в нещо като астрологично чучело, засенчвайки резултатите на други планетарни ретрогради. (Едва ли чувате някой да приказва за ретроградна Венера, нали?) И в действителност ретроградите не са по никакъв начин неприятни и този абсурден интервал даже може да бъде време на напредък.

„ Ретроградите са време за обзор, размисъл и преоценка, до момента в който Меркурий ръководи вашите настройки, връзка и другарства “, споделя астрологът Джесика Ланядоо, създател на „ Астрология за действителни връзки “. „ Имаме желание да изясняваме вътрешно мислите си в този миг и даже да е досадно, това е потребно събитие “, твърди тя.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР