В момента наваксваме години на забавяне и застои. Това заяви

...
В момента наваксваме години на забавяне и застои. Това заяви
Коментари Харесай

Наваксваме години на забавяне и застои, заяви Денков

В момента наваксваме години на закъснение и застои. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков по време на формалното разкриване на Годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на България.

“Вътрешната и външната политики би трябвало да бъдат сложени в цялостен синхрон, с цел да бъдат сполучливи. Първият приоритет е е конкурентна стопанска система, която употребява традициите в българското обучение и стопанска система, само че която би трябвало да се развие, тъй че да настигне най-развитите страни в света ”, разяснява той.

Денков посочи, че съгласно него това е действително изпълним приоритет и акцентира, че работят в тази посока. Според него реализирането на този приоритет ще способства и за увеличение на приходите.

“Трябва са синхронизираме всички дейности, да не работим на парче и да осъществим цялата управническа и законодателна стратегия ”, безапелационен е той.

“Наред с развиването на стопанската система и приходите, би трябвало редовно да работим за понижаване на неравенствата в образованието, приходите и така нататък или това, което общо назоваваме “качеството на живот ” ”, посочи министър председателят и уточни, че с цел да се усещат хората щастливи и признати в личната си страна отношението на администрацията и държавните служби трвба да бъде променено. “Затова един от акцентите е ориентиран към дигитализацията и администрацията. ”

Денков разяснява, че измененията в Конституцията и в правосъдната система не са самоцел. Според него задачата е българските жители да усетят, че правораздаването може да е бързо и дейно и “този, който нарушава закона, ще бъде осъден заслужено, дейно и бързо ”.

Премиерът не пропусна и целта на правителтвото по повод държавните служби.

“В момента наваксваме години на закъснение и застои ”, означи той и акцентира, че сега модернизират армията ни със съществени вложения. Той разяснява, че влизането ни в Шенген също е приоритет и реализирането му ще разреши по-лесното ни напредване.

По отношение на Еврозоната той разяснява, че влизането ни там ще докара до понижаване на разноските на бизнеса и понижаване на лихвите на хората, което ще способства позитивно за страната, само че и за хората. Денков добави, че приоритет е и влизането ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, както и консолидираното в структорите на НАТО.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР