В момента натискът по границата е нулев. Тук-там има по

...
В момента натискът по границата е нулев. Тук-там има по
Коментари Харесай

Отчетоха нулев миграционен натиск по границите ни

В момента натискът по границата е нулев. Тук-там има по един-двама, които хващаме на границата с нашите сръбски сътрудници. Продължаваме да охраняваме добре. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев в ефира на Българска национална телевизия по тематиката с миграционния напън по границите ни.

Оградата с Турция е подготвена сега и покрива цялата граница. ​Няма по какъв начин да кажа тъкмо какъв брой коства поддръжката на границата. "Гранична полиция " поправя всеки просек на място. Там обаче би трябвало да има по-голяма техника и това да го вършат регионалните управи, стана ясно още от думите на вътрешния министър. И до момента имаше датчици и камери, само че в този момент в допълнение насищаме и ще надградим. Ние купуваме и спомагателна техника и коли. Това е физическото бранене на границата. Имаме в това число и армията, още не сме я изтеглили напълно, означи Радев във връзка с защитата на граничната вадичка.

Много положително е съдействието ни с Турция и това е оценка на "Фронтекс ", на нашите сътрудници и европейските депутати. Ние имаме национални връзки доста положителни с Турция и това се вижда и през този нулев напън на границата. Турските ни сътрудници незабавно ги връщат (мигрантите - бел. ред.), те изобщо не стигат до оградата. Отношенията ни със сръбските управляващи също са доста положителни. Даже те самите споделят: "Тука канал няма ", безапелационен бе Валентин Радев.

По думите му разделянето на България и Румъния за Шенген не е потребно. Някои страни се тормозят от каналджийство, ние би трябвало да им споделяме непрекъснато, че това не е по този начин.

Председателството ни е късмет да даваме информация и по този начин да убедим нашите европейски сътрудници. По отношение на битката с контрабандата на цигари Радев сподели, че можем да се похвалим с триумфи и още веднъж с доста положителните партньорски връзки. Едно от провокациите остава рязаният тютюн, разясни още силовият министър.

Всички убийства през 2017 година бяха разкрити, похвали се вътрешният министър

По отношение на убийството на служителя на Национална агенция за приходите Иван Стаменов, Радев уточни, че е директно обвързвано с работата му, само че се работи и по всички версии.

Покушението против предприемача Петър Христов евентуално е обвързвано с бизнес връзки, само че и тук органите ревизират другите версии, стана ясно от думите на Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР