В момента нас ни морят две неща. Коронавирусът - има

...
В момента нас ни морят две неща. Коронавирусът - има
Коментари Харесай

Д-р Марчев: Този вирус ни научи да си мием ръцете, чакаме следващия да си мием краката

 В момента нас ни морят две неща. Коронавирусът - има го, тук е в действителност. Страхът е второто нещо. Той ни вреди доста повече обаче. Това съобщи в ефира на Нова тв кардиологът доцент доктор Сотир Марчев.  " Хората, умряли от ковид, са възрастни хипертоници с съпътстващи болести. Част от хората не ги убива вирусът непосредствено, а той го прави от елементи със страха ", сподели Марчев. 

" Нашият главен зложелател сега е страхът в болния и суматохата. Тя убива доста повече, в сравнение с вируса. Това не е първият вирус или зараза по нашите земи ", разяснява още той.  " Трябва да живеем обикновено. Във Виена има монумент на чумата. На него написа " Ако не е чума, от нещо друго ще умрем. Нека до момента в който сме живи, да живеем пълноценно " ", сподели Марчев. 

" Сега е съвременно да се вършат PCR за ковид. Част от хората не се разболяват от този вирус е, не тъй като не се срещат с него, а тъй като организмът не го позволява. Важно е да съблюдаваме хигиена. Този вирус ни научи да си мием ръцете. Чакаме идващия да си мием краката ", сподели той. 

Здравословният метод на живот е доста значим съгласно кардиолога: " Във всички случаи би трябвало да хапваме зеленчуци - зелени листни зеленчуци, след това плодове, а по-късно се подреждат фасул, грах, леща и така нататък Рибата също е доста потребна и усилва продължителността на живота ", сподели Марчев. 

" Откакто почна коронавирусa инфарктите в целия свят понижиха. Ние сега живеем в годината с най-ниска смъртност. Откакто стопираха колите и заводите, въздухът стана по-чист. Мръсният въздух предизвика миокардните инфаркти. Хората престанаха да вървят във веригите за бързо хранене, а хапват вкъщи здравословна храна ", приключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР