В момента Народното събрание е в много добра кондиция и

...
В момента Народното събрание е в много добра кондиция и
Коментари Харесай

Росен Желязков : Ние не сме против машинното гласуване, искаме да има алтернативи


В момента Народното събрание е в доста добра кондиция и на работна вълна. Парламентът е много по-оперативен. Той стартира да работи. Това съобщи зам.-председателят на Народно събрание от ГЕРБ- в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Темата за хартиената бюлетина беше сложена в края на предишния парламент. Това е значима тематика, тъй като предстоят предварителни избори “, акцентира той.

„ Изборният кодекс би трябвало да обезпечи предвидимост. Това ще е много дълъг развой. Има огромно съмнение в машинното гласоподаване, както и в хартиената бюлетина, само че би трябвало да се даде опция на гласоподавателя да избере. Самата суматоха по това предложение поражда съмнение “, счита зам.-председателят на Народно събрание.

По думите му машинното гласоподаване е спънка пред някои гласоподаватели. „ Ние не сме срещу машинното гласоподаване, а желаеме да има други възможности “, посочи Желязков.

По тематиката за държавно управление, съобщи: „ Правителство има (визирайки служебния кабинет). Голямата задача пред политическата класа е да образува държавно управление, с цел да има и Народно събрание. В една парламентарна република това е значимо. В последните дни се вижда едно намаляване на тона в Народно събрание “, регистрира той.

„ Ние от имаме база за разговор. Ако в този момент не съумеем да съставим държавно управление, при нови избори, нямам доверие, че разговорът ще се усъвършенства. Сега ще се взимат най-важните решения, с цел да посрещнем провокациите в еврозоната ", предизвести Желязков.

 

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР