В момента над 700 000 ученици се обучават дистанционно, но

...
В момента над 700 000 ученици се обучават дистанционно, но
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Онлайн обучението не е имитация на образование

В момента над 700 000 възпитаници се образоват отдалечено, само че за жал отвън онлайн образованието остават сред 35 и 40 хиляди деца, които няма да се включат дейно, само че освен поради неналичието на компютър или интернет, само че и заради неналичието на ангажираност към образованието. Това показа в ефира на "Здравей, България " по Нова телевизия просветният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

Министър Вълчен заяви, че идната седмица ще бъдат отпуснати още 15 млн. лв. на учебните заведения за закупуване на устройства за електронното образование. По думите му на този стадий са доставени 7-8 хиляди устройства, а не доближават сред 35 и 40 хиляди

Още 10 000 устройства ще бъдат доставени в идващите три седмици, само че и това е извънредно незадоволително, уточни просветният министър и добави, че доставените в Монтана устройства към този момент са изчезнали и ще се търсят по заложните къщи.

,,Разбира се, нищо не може да размени присъственото образование и директния контакт с учителия, по тази причина и загубите от електронното образование ще са най-големи, само че все пак се надяваме да успеем да компенсираме задоволително материал'', сподели още той.

Министър Вълчев акцентира, че най-големият проблем пред българското обучение остават децата, които не са ангажирани с образованието най-много поради необразованите си родители.

В никакъв случай не мога да кажа, че онлайн образованието е реплика на обучение, електронното образование е спешна и ефикасна обезщетителна опция. Не е ефикасна тогава, когато учениците не са ангажирани с образователния развой, посочи Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 и увери, че електронното отдалечено образование няма да замести присъственото образование, с изключение на може би в системите на висшето обучение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР