В момента на върха се обсъждат три варианта: 1. ДНР

...
В момента на върха се обсъждат три варианта: 1. ДНР
Коментари Харесай

Александър Дугин: Апокалиптичен реализъм. Украйна не е нужна на нас руснаците, тя е нужна на Христос

В момента на върха се разискват три разновидността:
1. ДНР + ЛНР + Херсон (и Запорожие, Харков, Николаев, Днепропетровск, които занапред ще бъдат освободени, се причисляват към това по необходимост) - във връзка с Одеса има колебания;
2. Цялата Новорусия (с Одеса) и неустановен статут на Централна Украйна и Киевската област (с предварителна разпродажба на водачите на незаконната хунта)
3. Пълен надзор.

Разбира се, доста ще зависи от това по какъв начин протича унищожаването на Донецкия казан. Но си коства да се отклоним от незабавното обмисляне и да погледнем от по-висока позиция.

Начинът, по който стартира специфичната военна интервенция и по какъв начин се разви през първите 2 месеца, прави невероятно останалата част от територията на Украйна да остане под властта на нацистите и глобалистите.

В това – този път – няма имперски абсолютизъм. Имперският абсолютизъм можеше да свърши в Новорусия. И втората половина на някогашната Украйна можеше да живее, както си знае. Но в този момент нещата отидоха прекомерно надалеч.

И значим фактор беше директният удар върху Руската православна черква в Украйна. Независимо дали ще изберем първия (като цяло погрешен) или втория вид, ние ще оставим милиони православни вярващи на гибел, мъчения и геноцид. От тях няма да остане нищо. Тоест в този момент ние сме напълно виновни за Западна Украйна.

Разбира се, тази ескалация ни се постанова от Киев и Запада, който оказва напън върху него. Зеленски е подготвен да пожертва всичко с вярата да въвлече човечеството в нуклеарен спор. Той към този момент не мисли себе си като президент на Украйна, тя е победена. Мисля, че се счита за " безбожник ". И от ден на ден привиква с тази последна роля.

Това е върхът в кариерата на клоуна, тъй като доста откриватели настояват, че още от Средновековието фигурата на дявола се крие под маската на шут.

Но всяка нова стъпка, която подхващаме, е изпълнена с отговорност за цяла верига от последващи. Засега равнището на борба единствено ескалира.

Може би разчитахме на по-сдържана реакция както от Киев, по този начин и от Запада. Например, Западът постанова наказания и се лимитира до това, а Киев, осъзнавайки, че губи, подвига бял байрак. Така би трябвало да бъде в подтекста на студения политически натурализъм.

Но всичко се обърка. Западът работи по-агресивно, в сравнение с би могъл, а Зеленски е в необичайно екстатично положение, което никакви медикаменти не могат да обяснят.

Той вижда себе си като " нов Давид ", борещ се с Голиат и без късмет да победи, приканва цялата мощност на НАТО да нанесе гибелен удар върху човечеството. Това към този момент не е политика, това са апокалиптични истории, които се трансформират в действителност.

Днес на нашите управляващи наподобява, че към момента е допустимо да се избира сред сюжети 1, 2 и 3. Но това към този момент не е по този начин.

Както не можем да се върнем - с цялото си предпочитание (ако някой го е имал) - към обстановката преди 22 февруари 2022 година, мостовете са изгорени, по този начин не можем да се спрем на разновидности 1 или 2.

Дори и до тях, до тези - височини, които към момента не са взети - не можем да се върнем. Залозите се покачиха фрапантно. Оттук нататък единствено вид 3 може да бъде победа за нас.

Още един път да подчертая: това не е желанието на имперските мечтатели, това е суровата прозаичност на военно-политическия — военно-апокалиптичен — натурализъм.

Студеният разбор на военното време незабелязано се трансформира не просто в конфликт на цивилизации, а в апокалиптичен сюжет.

Тук още веднъж на напред във времето излизат такива фактори, които, наподобява, от дълго време са изместени в далечната външна страна на обществото – православието, униатството, схизмата, католицизмът и даже сатанизмът.

Не просто идеологиите се сблъскват между тях (впрочем какви идеологии се сблъскват между тях, надалеч не е ясно и осъзнато за всички), а чисто духовни действителности. И те безогледно нахлуват в премерения еснафски живот, унищожават градовете до основи, унищожават милиардери, унищожават хиляди хора, в това число цивилното население, разсънват зверството (или, назад, святостта), което е спяло в дълбините на индивида, и трагично трансформират салдото на силите в световен мащаб.

Първо имаше мор, а по-късно война. Ние станахме не просто очевидци, а дейни участници в Апокалипсиса.

Не единствено ориста на Хартленда, само че и ориста на Духа зависи от това кой управлява Украйна.

Или този район на света ще премине под омофора на Христос и Неговата Пречиста Майка, или ще остане под властта на Сатаната, който извънредно ще ускори господството си над това, което в действителност е люлката на нашата съветска държавност, Църквата и културата, на нашия народ.

Борбата за Донбас, за Одеса, за Киев и даже Лвов е част от огромната есхатологична борба.

Някои хора подозираха, че това ще се случи, само че ние самите не повярвахме изцяло, вярвайки, че ще е не в този момент, а по-късно...

Реалността е пред фантазиите – в това число имперските есхатологични сънища. Ерата на материализма, стопанската система, рационалния разбор, специалистите, технократите, мениджърите завърши.

Идеите се завръщат в нашия свят.

И основната борба в този момент още веднъж се разпростира сред тях. Между съветската концепция, Катехон, православната цивилизация и настъпващия към нас свят на западния Антихрист.

Украйна не е нужна на нас, руснаците. Тя е нужна на Христос. И по тази причина сме там.

И по тази причина на никое място няма да вървим.

Превод: СМ

ВАЖНО!!!!

Редакцията на и ПогледТВ

осведоми, че провежда посредством Клубовете „ Приятели на “ по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР